2017/08/07

Nyt fra barselsboblen

Det er ved at være længe siden at jeg både har været herinde, og at jeg gik på barsel. Så mon ikke det er ved at være på plads med en lille update.

Jeg har jo det pivilegie at være have en overenskomst der gør at jeg kunne gå fra på barsel 8 uger før termin. Det betød at jeg havde sidste arbejdsdag den 3. juli og derefter kunne slappe af og nyde tiden frem til fødslen.

Det var godt at gå på barsel, og det var fantastisk at kunne gå fra så tidligt. En kombination af meget lidt søvn, tidlige morgener pga. pendlerliv og et bækken der bestemt ikke syntes at kontorarbejde med stillesiddende arbejde var lykken gjorde at barslen var meget velkommen.

Men hvor kroppen var helt med på det der barselsliv, så var hovedet bestemt ikke med. Jeg brugte meget af den første tid i barslen på at være rastløs, og på ikke rigtig at kunne acceptere at det “frie valg” til at gøre hvad jeg havde lyst til, ikke længere var styret af min egen beslutsomhed, men af min krops formåen. Den dag jeg forsøgte at ignorerer kroppens signaler og bare klø på, betalte jeg for det med 2 dage med ømhed og ubehag i hele kroppen.

Jeg havde haft mange planer for hvad der skulle ske i mine 8 ugers “for-barsel” – ud over det helt oplagte – at blive klar til arvingens ankomst, havde jeg et håb om at komme ud at se på området, genopdage Randers, se (og gense) kirker og herregårde i området. Det er bare ikke blevet til så meget – projekt “bliv klar til arvingen” er ved at være ordnet, men resten er blevet forskubbet i en accept af at energien ikke er til det.

Jeg har ikke en kompliceret graviditet, men jeg er bestemt heller ikke en af de kvinder der svæver igennem graviditeten uden at kunne mærke noget til den. Så væske i kroppen og et blodtryk der er så fint og lavt at det indimellem bliver for lavt, og derved medfører svimmelhed og kvalme – er ret definerende for min hverdag for tiden, hvilket medfører ret meget manglende søvn og ret mange inaktive timer i løbet af dagen, hvor de lægeordinerede drikke-/hvilepauser bliver opretholdt.
Heldigvis er hovedet efterhånden nået til at acceptere at det er sådan det er, så rastløsheden er ved at være forsvundet.

2 ugers ferie med gemalen har også hjulpet på den side af sagen. Først en uges tid afsted i mine forældres autocamper og der efter en uge i mine svigerforældres sommerhus, hvilket gav mulighed for at se familie og venner gav et dejligt og tiltrængt afbræk fra barselsboblen – og en glæde ved at vende tilbage til “hverdagen” igen. Hverdagen er startet i dag, hvor gemalen er taget på arbejde igen og jeg foreløbig har klaret:

  • Kun at sove cirka 4 timer i nat
  • Spise morgenmad
  • Se 2 afsnit af Downton Abbey
  • Lufte vuffen
  • Tømme halvdelen af opvaskemaskinen
  • Skrive dette blogindlæg mens jeg har drukket thé

Nu vil jeg kaste mig ud i at tømme den anden halvdel af opvaskemaskinen 😉 og så må det være på høje tid med en formiddagssnack, inden turen går på biblioteket og ud for at foretage de ugentlige indkøb. Hvis jeg er rigtig god kan det være jeg også får kigget på noget vasketøj – og, hvem ved, måske oven i købet gjort noget ved det.
Og så er det nok også ved at være tid til endnu en pause 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *