2017/10/15

Arvingens store dag

I søndags blev arvingen døbt.

Datoen blev bestemt for længe siden, for at få det til at gå op med diverse weekendarbejdende familiemedlemmer (her i blandt gemalen) så det skulle bare være den dag. Det gjorde så også at han kun lige var en måned gammel da han blev døbt. Vi har hele tiden været helt sikre på at vi ville have ham døbt inden han blev for gammel, mest af alt fordi det er nemmere at stå med en lille baby end en på 3 måneder, fordi han nu ikke vil være helt så bevidst om at dagen er uden for den normale rytme og dermed måske bedre kunne klare den.

Vi havde bestemt os for at skulle have vores egen dåbskjole, i stedet for at bruge en af familiernes. Der var mange grunde, men den vigtigste var at vi havde lyst til at starte vores egen kjole, med vores egne traditioner i. Og man må sige kjolen blev helt vores egen. Den blev nemlig syet af elementer fra vores bryllup. Vi fik min mor til at sy gemalens skjorte fra brylluppet om til kjolen, og på den sætte mit slør og en knipling fra min kjole. Den blev simpelthen så fin, og selvom det var en kjole og med tylslør så synes jeg den passede så fint til vores lille dreng – uden at blive overpyntet og feminin.
Ud over kjolen, fik arvingen en kniplet kyse min farmor har lavet på, den var bare alt alt for stor, men så fik han da luft til ørene.

Arvingen i sit dåbsoutfit

Navn og dato blev broderet på kjolen

Slør og knipling

Selve dåben gik så fint, og arvingen opførte sig rimelig pænt i kirken, han var ret vågen med brokkede sig ikke over at få vand i håret. Han var dog lidt utilfreds med “fred være med dig” og valgte at fylde bleen højlydt under fadervor.

Vi endte med at få ham døbt i “min” gamle kirke, hvor jeg selv er døbt. Planen var egentlig at det skulle have været her i Langå, men netop den dag vi skulle have ham døbt, havde de planlagt en pilgrimsgudstjeneste hvor de skulle ud og gå under gudstjenesten, så en dåb var ikke rigtig muligt.

Inden dåben

Der gik lidt tilbageskuen i den alligevel, da jeg hoppede i min mormors brudekjole, som hun – efter brylluppet, kortede af og farvede lyserød. Ret heldigt passer den mig rent faktisk – og er, meget vigtigt, ammevenlig.
Jeg fik kjolen af hende for et par år siden, men har ikke brugt den, fordi der skulle en særlig lejlighed til synes jeg – og det synes jeg bestemt at arvingens dåb måtte være.

Efter dåben tog vi til til kroen her i Langå og fik frokost, helt stille og rolig klassisk frokost.
Vi ville gerne have en rolig dåb, hvor vi havde tid til at være sammen med vores gæster, og hvor der ikke skulle være stress på for at blive klar, for at overskue det og klare dagen med en baby. Så ud over at have “udliciteret” selve festen til kroen (en første gang for os, vi plejer ellers at lave alt selv, også maden) havde vi kun inviteret den aller nærmeste familie, så vi var bare 20 personer, inklusiv arvingen.

Det var så fin og hyggelig en dag, og arvingen klarede det fint. Lidt utilfreds, men endte med at falde til ro i en af sine mostres arme hvor han sov et godt stykke tid. Da vi kom hjem, fik han lidt at spise og så sov han ellers i 5 timer i streg (det plejer at være en 3 timer normalt)

Maden

Det fine gavebord

Jeg havde bagt kransekage, kun liiiidt skæv – men den smagte godt!

Alle arvingens fine gaver.

Arvingen fik så fine nogle gaver:

Et maleri af vores lille familie, lavet af mindstesøsteren
Et fødselsdagstog
Kay Bojesen Bjørnen, indgraveret med navn og dåbsdato
Sølvhalskæde med et lille kors
En architectmade duckling
Bestiksæt med bamse og kylling indgraveret med navn
Et glasbillede med kirken han blev døbt i
Sit helt eget fødselsdagsflag, med indgraveret fødselsoplysninger (vægt, dato, tid, længde)
En Kay Bojesen Sedan
En eventyrbog
De små synger, med kraftige sider til små børnefingre
Sigurd fortæller bibelhistorier

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *