2018/01/12

New year new me…

Eller næh – overhovedet ikke, igen i år har jeg ikke lavet nogen nytårsforsæt, det kan ligesom ikke rigtig svare sig.

Der har været stille herinde siden jul, tiden mellem jul og nytår blev brugt på hygge, både med familien i Nordjylland og især med gemalen, vuffen og arvingen herhjemme.

Nytårsaften blev som tidligere fortalt i Nordjylland, med vores gode venner – men den endte lidt tidligt, da vi kørte hjem (til svigerforældrene hvor vi overnattede) klokken 23.30. Arvingen nægtede at sove, og blev mere og mere overtræt, til sidst kunne hans mor simpelthen ikke mere, mest fordi jeg vidste så snart han kom i bilen i trygge rammer ville han falde i søvn – og ganske rigtigt, han snorkboblede inden vi var ude af indkørslen. Sådan er det nok at være småbørnsforældre.
Ud over det, havde vi nu en god og hygggelig nytårsaften.

Nytårs smart

Nytårsselfie af vores lille familie

Siden vi kom hjem, har arvingen været i galoperende tigerspring, det her omkring de 4 måneder kan tage op til 5 uger, så vi er cirka halvvejs nu.

Han er heldigvis ikke så slem når det kommer til de tigerspring, men det kan da mærkes at han er lidt mere pylret og ikke sover så godt som han plejer. Men på en måde bliver det også en hverdag, der er bare andre ting der bliver nedprioriteret. Jeg skal dog gerne indrømme at øjnene har været tunge, efter nogle lange nætter hvor han vågner meget.

Men 4 måneders alderen har også bragt andet med sig end tigerspring – arvingen er begyndt på grød, han udviste efterhånden så stor interesse for vores mad og jeg begyndte at have svært ved at følge med i mælkeproduktionen at vi blev enige om at prøve – bare en skefuld om dagen så han kan vende sig til smagen og maven kan vende sig til nyt indhold.

Første møde med grød

Han fik første portion i søndags, og var lidt skeptisk over hvad det var der blev stoppet i hovedet af ham, men der gik ikke mange dage før han genkendte smagen som noget godt, og nu er han helt spændt når han kan se skeen nærmer sig. Han får stadig bare små portioner ca. 50 ml, så han får en rolig start men det lover godt.

Har spist helt op

Grøden koger jeg selv. Foreløbig er det sådan her: (portionen bliver indtilvidere delt i 5)

2 dl vand
1,5 spsk majsmel
modermælkserstatning (jeg kan ikke følge med i mælkeproduktionen selv)

vand og majsmel koges igennem i 5-10 minutter, og fordeles derefter i 5 portioner, de 4 ryger i køleskabet til de kommende dage og den 5 køler af, inden der røres modermælkserstatning i.

senere regner jeg med at tilføje en smule olie dertil, når grøden kommer til rent faktisk at gøre det ud for et måltid, så regner jeg med at opskriften svarer til 1 portion.

Jeg synes det er noget af det hyggeligste at skulle lave grød til ham, så jeg koger det gerne fra bunden, selvom der findes fine færdiglavede alternativer.

Til sidst får I lige det nyeste billede, taget her for et par timer siden.

God weekend derude 🙂

En tanke om "New year new me…"

 1. store bryster

  My brother suggested I may like this website.
  He was totally right. This put up actually made my day.

  You cann’t believe simply how so much time I
  had spent for this info! Thank you!

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *