Månedsarkiv: april 2018

Barselsdag

30. april, 2018

Arvingen og jeg holder barselsdag i dag. Vi skal bare hygge og bruge lidt tid sammen. I aften skal jeg nemlig holde foredrag i Ebeltoft så der skal gemalen og arvingen passe (og putte) hinanden.

Lidt praktisk bliver det dog også til i dag. Bilen skal have nye bremseklodser så lige nu er vi en tur på værksted – godt vi har en god mekaniker, vi har efterhånden været her mange gange… Med to biler der kører mange kilometer kommer man vist næsten på fornavn med sin mekaniker (det er vi i hvert fald)

 

Så nu venter vi her, arvingen har fået en madpakke med, så er han beskæftiget

Rugbrød med hamburgerryg er lykken

Konfirmationslørdag

28. april, 2018

Min kusine blev konfirmeret i dag, den sidste i rækken – næste gang vi skal til en konfirmation bliver det nok arvingens.

Det var arvingens første store fest (hvis vi ser bort fra det bryllup vi var med til da han var 10 dage gammel, men der sov han fra det meste) og han klarede det i fin stil.

Vi havde taget lidt mad med hjemmefra, en (kyllinge)leverpostejsmad og nogle banan pandekager hvilket var meget godt, han var noget sulten da vi kom derned, så han nåede lidt at kværne en pandekage og leverpostejsmaden inden vi andre nåede til forretten – tarteletter med høns i asparges, sådan en spiste han da også lige. Under talerne synes han det var synd der slet ikke var nogen der svarede dem der stod og talte,  så han deltog ivrigt i samtalen – inden vi listede ud med ham. Under sangene fulgte han koncentreret med – og under desserten spiste han ivrigt af bær og bananpandekager (og lidt is og pennacotta på ske.)

Der spises leverpostej (fotocredit til min far)

Der var mange mennesker at forholde sig til, og mange mennesker der gerne ville snakke med ham. Jeg havde været lidt spændt på hvordan han ville tage det, men han klarede det i fin stil og sendte mange smil afsted. Det var dog bedst at sidde ved mor eller far, men det må også være okay på sådan en dag.

Det var også lidt fint at se hvordan reaktion fra ham var større da det var mormor, morfar, mostre og onkel der kom over til ham, selvom de ikke ser hinanden hver dag, er han ikke i tvivl om hvem hans familie er.

Nu er han puttet (i sin egen seng) og snorkbobler – så krydser vi fingre for at natten går godt.

Det der med at sove i sin egen seng

26. april, 2018

Jeg har altid sagt at arvingen skal sove i sin egen seng, samsovning er ikke noget vi efterstræber. Jeg har samtidig også hele tiden sagt at der altid skal være plads til ham i vores seng, hvis natten skulle blive lidt for lang.

Det mærker vi så til lige for tiden, i de sidste par uger har arvingen nemlig foretrukket mors og fars seng over sin egen – i hvert fald når vi er gået i seng. Han bliver puttet og sover i sin egen seng, sidst på aftenen/først på natten. Så bliver han ulykkelig og kommer over og sover i arm hos mig. Det er allerede blevet en vane, det ender såmænd nok med at jeg slet ikke kan sove uden ham i armene til sidst.

Splattet ud i egen seng

Men det er nu ikke planen at det skal blive en vane – vi sover altså bedre alle sammen når han sover i sin egen seng og ikke i vores. Vi ligger helt ubevidst i nogle sære stillinger for at han kan være der, og han vågner mere både fordi han ligger på min arm, får der varmt og i øvrigt ligger med næsen lige op imod maden, og så vågner man bare oftere for at ville spise.

Så nu må vi se hvor længe der går før natten igen kan tages i egen seng. En ting er i hvert fald helt sikker – han skal selv være klar til det, ellers deler vi seng lidt længere.

En ny hverdag

14. april, 2018

Der er sket lidt siden sidst. Vi har havde en dejlig påske, hjemme de første dage, og så en tur til Nordjylland fra torsdag til søndag. Vi skulle egentlig have lånt svingerforældrenes sommerhus, men med de kuldegrader der blev lovet i påsken, var det ellers hyggelige sommerhus ikke så attraktivt, slet ikke med en lille dreng der sidder på gulvet. Istedet lånte vi mine forældres hus i Sæby, mens de selv var på ferie.

Efter påske stod den jo på en ny hverdag for os, jeg startede op på arbejde efter barsel, på nedsat tid, 30 timer om ugen, de sidste 7 timer er barsel og udløser en ugentlig fridag. Gemalen startede derimod på barsel, for at få arvingen kørt ordentlig ind i vuggestuen – det lykkedes jo desværre ikke inden påske, som planen ellers var.

Første dag tilbage på job var skøn. Lige som jeg skulle sige farvel til gemalen og arvingen og ikke vidste om arvingen stadig ville mene at det der vuggestue var forfærdeligt var lidt hårdt, og udløste måske en enkelt eller to tårer. Men ankommet på jobbet, til flag på skrivebordet og velkomst knus fra gode kollegaer var det helt tydeligt hvor rigtigt det var for mig at starte op igen allerede. Samtidig sendte gemalen updates hjemmefra, hvor alt var godt.

Og hvad så med det der vuggestue? En veninde omtalte gemalen som magisk, og jeg vil gerne give hende HELT ret. Ingen gråd, en glad dreng og i løbet af en uge, lange dage i vuggestuen. bom bom bom – som om indkøring skulle være svært, når man er far altså, og har nogle helt særlige evner åbenbart.

sjov og leg i vuggestuen

Tanken om hvad jeg gjorde galt har da været der, men jeg tror faktisk ikke at det er min skyld at det ikke ville lykkes tidligere. Det kan hænge sammen med et tigerspring, hvor fremmede bare er det værste, eller også har han bare fået tid til at finde ud af, at de faktisk er helt okay derover. En kollega sagde at det var lidt som låget på marmeladeglasset man bare ikke kan få af, og så kommer manden og tager det af uden problemer. Altså i de situationer har man jo helt sikkert gjort det “blødt” for ham, så det var nemmere – så det er vel bare det jeg har gjort med arvingen… ikke? 😉

med på legepladsen

Nu er gemalens barsel slut, så på mandag starter der en ny hverdag, med to forældre på arbejde og en arving der for alvor er i vuggestue. Men der skal ikke herske nogen tvivl om at det var super godt for mine to drenge at have sådan en 14 dage sammen bare de to, det er helt fantastisk at se på som de har fundet hinanden, og jeg begynder så småt at kunne have aftaler om aftenen ind i mellem, uden at det er forbundet med udfordring omkring hvordan arvingen vil tage det.  Foreløbig har vi dog planlagt det sådan, at skal jeg noget om aftenen, så holder jeg min barselsdag den dag, så kan jeg holde arvingen hjemme fra vuggestue.

Håber I nyder weekenden derude. I morgen tager vi til økodag sammen med arvingens mødregruppebuddy (og hans forældre) vi skal se på køer, klappe kalve, hygge og (ikke mindst) spise hotdogs og is.

 

 

ps. til dem der er nysgerrige, så fik gemalen sin pizzaovn, ikke noget  dumt køb, når det byder på lækre nybagte pizzaer på altanen.