2018/04/14

En ny hverdag

Der er sket lidt siden sidst. Vi har havde en dejlig påske, hjemme de første dage, og så en tur til Nordjylland fra torsdag til søndag. Vi skulle egentlig have lånt svingerforældrenes sommerhus, men med de kuldegrader der blev lovet i påsken, var det ellers hyggelige sommerhus ikke så attraktivt, slet ikke med en lille dreng der sidder på gulvet. Istedet lånte vi mine forældres hus i Sæby, mens de selv var på ferie.

Efter påske stod den jo på en ny hverdag for os, jeg startede op på arbejde efter barsel, på nedsat tid, 30 timer om ugen, de sidste 7 timer er barsel og udløser en ugentlig fridag. Gemalen startede derimod på barsel, for at få arvingen kørt ordentlig ind i vuggestuen – det lykkedes jo desværre ikke inden påske, som planen ellers var.

Første dag tilbage på job var skøn. Lige som jeg skulle sige farvel til gemalen og arvingen og ikke vidste om arvingen stadig ville mene at det der vuggestue var forfærdeligt var lidt hårdt, og udløste måske en enkelt eller to tårer. Men ankommet på jobbet, til flag på skrivebordet og velkomst knus fra gode kollegaer var det helt tydeligt hvor rigtigt det var for mig at starte op igen allerede. Samtidig sendte gemalen updates hjemmefra, hvor alt var godt.

Og hvad så med det der vuggestue? En veninde omtalte gemalen som magisk, og jeg vil gerne give hende HELT ret. Ingen gråd, en glad dreng og i løbet af en uge, lange dage i vuggestuen. bom bom bom – som om indkøring skulle være svært, når man er far altså, og har nogle helt særlige evner åbenbart.

sjov og leg i vuggestuen

Tanken om hvad jeg gjorde galt har da været der, men jeg tror faktisk ikke at det er min skyld at det ikke ville lykkes tidligere. Det kan hænge sammen med et tigerspring, hvor fremmede bare er det værste, eller også har han bare fået tid til at finde ud af, at de faktisk er helt okay derover. En kollega sagde at det var lidt som låget på marmeladeglasset man bare ikke kan få af, og så kommer manden og tager det af uden problemer. Altså i de situationer har man jo helt sikkert gjort det “blødt” for ham, så det var nemmere – så det er vel bare det jeg har gjort med arvingen… ikke? 😉

med på legepladsen

Nu er gemalens barsel slut, så på mandag starter der en ny hverdag, med to forældre på arbejde og en arving der for alvor er i vuggestue. Men der skal ikke herske nogen tvivl om at det var super godt for mine to drenge at have sådan en 14 dage sammen bare de to, det er helt fantastisk at se på som de har fundet hinanden, og jeg begynder så småt at kunne have aftaler om aftenen ind i mellem, uden at det er forbundet med udfordring omkring hvordan arvingen vil tage det.  Foreløbig har vi dog planlagt det sådan, at skal jeg noget om aftenen, så holder jeg min barselsdag den dag, så kan jeg holde arvingen hjemme fra vuggestue.

Håber I nyder weekenden derude. I morgen tager vi til økodag sammen med arvingens mødregruppebuddy (og hans forældre) vi skal se på køer, klappe kalve, hygge og (ikke mindst) spise hotdogs og is.

 

 

ps. til dem der er nysgerrige, så fik gemalen sin pizzaovn, ikke noget  dumt køb, når det byder på lækre nybagte pizzaer på altanen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *