Månedsarkiv: august 2018

Indendørs havefest

22. august, 2018

I fredags rundede jeg et halvskarpt hjørne, og da det er svært at gøre noget ved kunne jeg jo lige så godt holde en fest.

Så det gjorde vi lørdag. Vi havde planlagt havefest i FDFs hytte syd for Sæby, lige ud til stranden og med skov i baghaven. Det skulle have været en rigtig hyggelig havefest, med borde-bænke på terrassen, lyskæder til de dunkle aftentimer, blomster i marmeladeglas vimpler og lyserøde drinks i mason jars.

Men det skulle jo da hverken gå værre eller bedre end, at vi efter en kæmpe lang sommer med hedebølge og solskinstimer i overflod, skulle have regn og kold blæst lige netop den dag vi skulle bruge det gode vejr. Så havefest en blev indendørs – med udsigt til den fine pynt (jeg havde til det sidste håbet at vi kunne sidde ude, men nej)

Menuen stod på tapas, i den nemme form med brød, pålæg, frugt, grønt, oliven og dyppelse. For ungernes skyld var der også pizza. Det var dejlig nemt at få stillet an – og lækkert at spise på en sommerdag. At drikke var der selvfølgelig store mængder rosé.

Istedet for dessert kørte vi kagebord med hjemmebagt. Gemalens søster havde lavet den fine 30-tals kage og chokolade cookies. Jeg havde selv bagt to slags muffins, vaniljesmåkager (mine favoritter) og mandelmarengs.

Lyserød velkomstdrink (vodka, rababer, hyldeblomst og danskvand) alle glas var markeret med navn så man kunne finde sit eget igen.

Selvom planerne slog lidt fejl, var det en rigtig hyggelig dag. Vi kunne heldigvis sidde inde, det krævede bare lidt omrokering og et ekstra bord. Op ad dagen blev vejret bedre og folk hyggede sig ude og inde, gemalen sørgede for bål som trak en del ned, der hyggede de med ild, øl og snak – ikke den dårligste kombination.

Gemalen hold en skøn tale, lige fra hjertet og mine søskende (med mindstesøsteren i front) havde lavet en “draw-my-life” video som var både fin og sjov.

Alt i alt kan jeg vist godt sige at det der med at blive 30 det slet ikke er slemt. Jeg havde egentlig heller ikke frygtet det, men nok mest bare det frem til fest og hygge med venner og familie. Alder er en sjov ting, nu er jeg i 30’erne og det passer mig måske egentlig meget godt, jeg er i 20’erne blevet både arkitekt og byggesagsbehandler og ikke mindst hustru og mor. Lige om lidt er jeg husejer – og nu kan jeg bruge resten af livet på at nyde det jeg opnåede i 20’erne og som jeg helt sikkert vil bygge videre på i 30’erne. Den usunde usikkerhed er væk og jeg hviler i mig selv og den jeg er blevet til i dag.  Wooooooow det blev dybt 😲 det må være alderen der gør det 😉

Fart på..

8. august, 2018

Vi har haft fart på siden ferien.

På mange måder – efter vi kom hjem fra Norge startede arvingen i dagpleje, en lille uges indkøring og så gik det bare. Han har den sødeste dagplejemor der giver kærlighed og nærhed men også lærer børnene at de godt kan selv, at de rydder op efter sig og ikke behøver at sidde på arm hele tiden.

Arvingen har desværre udviklet en gang seperationsangst, så der bliver hængt meget på mor og far når vi kommer hjem, men det må vi så tage med… Det er vel bare en fase.

Et andet sted der er fart på handler også om arvingen. Han er langt om længe begyndt at kravle! Pludselig mandag aften i Norge, kravlede han hen over køkkengulvet – for at komme over og rode i en køkkenskuffe 😂 og siden da har vi virkelig fundet ud af hvad det vil sige at et barn der kan bevæge sig rundt. Hundemaden skal flyttes, skufferne sikres og kogebøgerne i Magasinholderen er udskiftet til pegebøger i pap.

Men hvor er det skønt at se på den lille mand når han  sætter turbo på og drøner hen over gulvet (mens han gnækker af grin (over at komme over til vuffens mad- og vandskål)

Nu skal jeg selvfølgelig ikke sige at det er vuggestuen der har bremset ham. Men det er da værd at tænke over, at efter 14 dage hjemme havde hans motoriske udvikling taget et kæmpe skridt. Han kan kravle, han kan sætte sig op ved egen hjælp, han kan klappe og han kan begynde at rejse sig op ad møbler…

Kravlet hen til køkkenskabet

Og nå ja så det sidste sted der har været fart på. Så står vi og er ved at købe et hus. Langt om længe fandt vi lige det hus som skulle være vores – så lige nu står vi midt i bankpapirer, Advokatrådet og planlægning af hvad der skal ske.

Vi skal overtage til 1.december, så der skal nok komme meget (meget) mere om det