2018/08/22

Indendørs havefest

I fredags rundede jeg et halvskarpt hjørne, og da det er svært at gøre noget ved kunne jeg jo lige så godt holde en fest.

Så det gjorde vi lørdag. Vi havde planlagt havefest i FDFs hytte syd for Sæby, lige ud til stranden og med skov i baghaven. Det skulle have været en rigtig hyggelig havefest, med borde-bænke på terrassen, lyskæder til de dunkle aftentimer, blomster i marmeladeglas vimpler og lyserøde drinks i mason jars.

Men det skulle jo da hverken gå værre eller bedre end, at vi efter en kæmpe lang sommer med hedebølge og solskinstimer i overflod, skulle have regn og kold blæst lige netop den dag vi skulle bruge det gode vejr. Så havefest en blev indendørs – med udsigt til den fine pynt (jeg havde til det sidste håbet at vi kunne sidde ude, men nej)

Menuen stod på tapas, i den nemme form med brød, pålæg, frugt, grønt, oliven og dyppelse. For ungernes skyld var der også pizza. Det var dejlig nemt at få stillet an – og lækkert at spise på en sommerdag. At drikke var der selvfølgelig store mængder rosé.

Istedet for dessert kørte vi kagebord med hjemmebagt. Gemalens søster havde lavet den fine 30-tals kage og chokolade cookies. Jeg havde selv bagt to slags muffins, vaniljesmåkager (mine favoritter) og mandelmarengs.

Lyserød velkomstdrink (vodka, rababer, hyldeblomst og danskvand) alle glas var markeret med navn så man kunne finde sit eget igen.

Selvom planerne slog lidt fejl, var det en rigtig hyggelig dag. Vi kunne heldigvis sidde inde, det krævede bare lidt omrokering og et ekstra bord. Op ad dagen blev vejret bedre og folk hyggede sig ude og inde, gemalen sørgede for bål som trak en del ned, der hyggede de med ild, øl og snak – ikke den dårligste kombination.

Gemalen hold en skøn tale, lige fra hjertet og mine søskende (med mindstesøsteren i front) havde lavet en “draw-my-life” video som var både fin og sjov.

Alt i alt kan jeg vist godt sige at det der med at blive 30 det slet ikke er slemt. Jeg havde egentlig heller ikke frygtet det, men nok mest bare det frem til fest og hygge med venner og familie. Alder er en sjov ting, nu er jeg i 30’erne og det passer mig måske egentlig meget godt, jeg er i 20’erne blevet både arkitekt og byggesagsbehandler og ikke mindst hustru og mor. Lige om lidt er jeg husejer – og nu kan jeg bruge resten af livet på at nyde det jeg opnåede i 20’erne og som jeg helt sikkert vil bygge videre på i 30’erne. Den usunde usikkerhed er væk og jeg hviler i mig selv og den jeg er blevet til i dag.  Wooooooow det blev dybt 😲 det må være alderen der gør det 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *