Månedsarkiv: september 2018

Farvel – og tak!

30. september, 2018

Nogen gange, så skal man lægge hånden på maven og mærke efter…

Det har jeg gjort og mavefornemmelsen sagde mig at det er på tide at lukke den ned for Hende Den Lille Lyshårede – sige farvel, og tak! Tak fordi I har læst med, fordi I har haft lyst til at følge med i mine små fortællinger, tanker og øjeblikke fra hverdagen!

Grunden til at jeg lukker ned er ret enkel – jeg er ganske enkelt kørt død i det. Arvingen laver stadig alle mulige søde og sjove ting – måske endnu flere nu han er blevet ældre. Vi tager stadig på ture og ferier, bager kager og holder fester. Men hvor jeg før tænkte “det her skal jeg huske at få på bloggen” – så rammer den tanke mig bare ikke rigtig længere.
Den faste læser vil vide at det ikke er den første døde periode jeg har haft – men nu har jeg incitamentet for at sige helt stop.

Det kommer sig måske blandt andet af, at bloggen her aldrig rigtig har fundet sig en “plads” – jeg har ikke brug for at være en af de store bloggere, få sponsoreret alt muligt, eller blive “influencer” jeg har blogget fordi jeg har haft lyst. Men jeg må også sande at det er et alt for stort, og til tider alt for ligegyldigt marked jeg er på. Jeg er nu blevet en “mommyblogger” men jeg er helt almindelig, uden behov for at belære andre om mine holdninger til kost, fødevare, opdragelse mv. – ikke at der er noget galt i det, er de fleste ikke sådan? 😉 men når det kommer til bloggerverdenen, så skal man vist helst være insta-venlig i douche farver, langstidsammer eller gå ind for *indsæt fødevare*-fri kost – eller i den stik modsatte retning og vise alt det grimme, med en ironisk tilgang til det hele. Det er alt sammen meget fint, men skal jeg blogge skal jeg være tro mod mig selv, og jeg bliver aldrig insta-venlig, jeg spiser gladeligt både sukker, gluten og laktose (det samme gør arvingen) – den ironiske tilgang til det hårde mor-liv kunne jeg måske bedre – men helt ærlig jeg ville nok ende med at føle mig lidt som en kopi af nogle af de virkelig store i den verden – og en kopi – DET vil jeg ikke være!

Skulle bloggen fortsætte, så skulle der ske et eller andet. Enten skulle der ske et seriøst skifte, ny opsætning – måske ny tilgang til hvad der skulle skrives. Eller også skulle jeg sige stop mens legen er god. Jeg valgte det sidste.

Helt ud af “blogosfæren” forsvinder jeg nu ikke. Jeg skifter nemlig retning – men så radikal en ændring at der skulle en helt ny side til. Jeg har nemlig endelig, fået form på en blog jeg har haft lysten til at starte i mange år – men lidt har manglet indholdet til.

Jeg har nemlig i mange år drømt om at kunne have en bibeskæftigelse som arkitekturformidler. Jeg gør lidt i det, i form af foredrag (og et enkelt skriv til en bog) om Skagens arkitektur. Men tanken om en bevaringsfaglig blog har længe rodet i baghovedet. Jeg har bare manglet den rigtige form – skulle den handle om fine bygninger, om nye projekter eller noget tredje? og var det i det hele taget muligt at holde gang i den, med fuldtidsjob og familieliv – sådan en blog vil kræve smukke billeder, mange ture ud i landet, eller lang tid i den del af arkitektfaget jeg beskæftiger mig mindst med.

Nu er der styr på hvad den skal handle om – vi har nemlig købt et bevaringsværdigt hus, og selvfølgelig skulle bloggen handle om det. Vi skal ikke igang med en kæmpe ombygning, faktisk skal vi (akut) lave meget meget lidt. Men vi elsker vores nye hus og i et gammelt hus vil der altid være noget at lave. Vi vil derfor restaurere, indrette og leve i huset sådan som vi synes man skal i et hus fra starten af 1900-tallet. Jeg vil med den nye blog prøve at udbrede kendskabet til stilperioden, til glæderne ved et bevaringsværdigt hus og til hvad man kan gøre for at bo nutidigt i historiske rammer. Sideløbende vil der være lidt om vores have og om inspiration eller blot andre smukke bygninger jeg støder ind i på min vej.

Det bliver spændende – og har du lyst til at følge med er du velkommen. Siden hedder B VAR – du kan også følge med på Facebook eller Instagram. Vi overtager først huset til 1. december, så indtil videre vil det mest være skriverier om hvad vi har af planer og drømme – siden vil der følge reelle projekter.

Endnu engang tak fordi du har haft lyst til at følge med! Du er stadig velkommen på min instagram, hvor både gemalen, vuffen og arvingen vil dukke op fra tid til anden 🙂  denne side vil fortsat eksistere noget tid endnu – der vil bare ikke komme flere indlæg.

De bedste hilsner
Eva