Kategoriarkiv: ferie

Strandtur

11. juli, 2018

Da jeg var barn og boede i Randers, var det at komme til stranden helt magisk – vi skulle køre noget, så det var en weekend dag og familieudflugt og ja – noget helt særligt.

Da vi flyttede til Nordjylland, endte vi med at vi i en kystby, med kun 5 minutter til stranden og det blev lige pludselig en hverdags ting, og noget man altid kunne gøre. På en måde mistede strandturen sin særlighed og det var ret tydeligt at jeg mest kom på stranden i de første år, derefter døde det lidt ud.

Nu er jeg jo flyttet “tilbage” så jeg er lidt spændt på om strandturen bliver lige så magisk for arvingen som den var for mig dengang. Han har jo selvfølgelig fordelen af at have bedsteforældre der bor tæt på stranden (begge hold) så mon ikke også de skal sørge for mange ture til hawæ’ (på godt nordjysk) i fremtiden.

I dag tog vi til Fjellerup strand, med et par gode venner og deres piger. Frokosten blev pakket med og desserten købt derude (man får KÆMPE is når man køber is i Fjellerup).

Arvingen fik plasket lidt, gravet i sand, spist SANDwich (med ekstra sand) og hygget rigtig godt og grundigt. Han spiste af mors og fars is med sin egen ske og blev beskidt alle steder hvor det var muligt.

Sandleg (uden ble i sandet)

Indtil videre tror jeg arvingen er fan af det der strand der.

Glad sommerfyr på vej efter is

Vi har 3 ugers sommerferie nu her og nyder freden og roen til bare at tage én dag ad gangen. Vi hygger med lange morgener i sengen, gåture til at falde i søvn på og hygge med legetøjet på gulvet. Det at have ferie har en helt helt anden betydning nu hvor arvingen er kommet til og det at have fri betyder ekstra tid samme med ham (og gemalen selvfølgelig også)

Ferien byder dog også på udfordringer, for nu skal det være slut med natamninger. Arvingen har ikke helt forstået at han ikke har brug for dem mere. I hverdagen har jeg ikke orket at indføre stop – der betyder en nat uden søvn lidt for meget. Men nu har vi tid, også til at tage en lur midt på dagen hvis natten har været hård. Så kryds fingre for os – det kunne være rart at begynde at kunne sove hele natten igen.

Strandtur

19. maj, 2018

Vi tager endnu en weekend i det nordjyske, mindstesøsteren bliver 18 år og der skal fejres. Men først i morgen, vi bestemte os bare for at tage herop i dag, for ikke at skulle køre frem og tilbage samme dag. Vi bliver til mandag formiddag, så går turen hjemad igen.

Efter den varme køretur herop blev vi enige om at gå en tur til stranden i det fine vejr. Det var arvingens første tur til stranden og det er godkendt – især leg i sand er et hit!

Vi startede med at prøve at soppe lidt, set i bagklogskabens ulideligt klare lys var det måske ikke så smart – det gav våde bukser som derefter blev klinet ind i sand. Arvingen var lidt skeptisk til at starte med, men efter kort tid blev der plasket vældigt med fødderne.

Sopperi i hawæ’ (læs: havet)

Bagefter satte vi os og gravede i sandet, det løb igennem fingrene og var noget så sjovt. Så godt at man faktisk lige var nødt til at smage på det… To gange…

Sandleg – jeg har i øvrigt en frisør tid på fredag, så jeg kan få gjort noget ved den udgroning 😳

Da vi kom tilbage til sommerhuset blev badebassinet fyldt og vandlegen fortsatte, med sjask og pjask. Så kunne alt sandet også lige blive skyllet af.

Kristi-flyvfart i det nordjyske

12. maj, 2018

Kristi Himmelfarts ferien blev for vores vedkommende brugt i svigerforældrenes sommerhus, som vi er så heldige at få lov at låne gang på gang – det gør det lettere at tage en tur nordpå ind i mellem.

Vi kørte op onsdag efter arbejde, der var dog ikke en succes med arvingen, der ikke var begejstret for en køretur efter en hel dag i vuggestuen, det gør vi nok anderledes en anden gang.

Torsdag delte vi os op, gemalen tog ud og “mandede den” med træfældning, mens arvingen og jeg både hyggede med Bedste i sommerhuset og et smut over for at se onkel og farfars nye sommerhus de er ved at sætte i stand. En tur ned og sige hej til min farfar blev det også til, han har tilbragt noget tid på et plejehjem, så han fortjente et besøg af oldebarnet. Han er heldigvis hjemme igen nu.

Fredag blev blandt andet brug på Sindal Marked. Jeg har giftet mig ind i en familie der altid har været ret pjattede med det der med at tage på marked. Jeg har aldrig rigtig forstået fascinationen, men tager med på ét om året uden (alt for meget) brok. Markedet er som sådan nogen er, men jeg fik købt nogle knapper som bliver givet videre til at sætte i noget af alt det lækre strik arvingen får.

Cool markeds dude, med helt nye solbriller fra farfar

I dag har vi slappet af, læst lidt bøger og leget i arvingens bold-bassin (fint lille badebassin med bolde i, det var ikke varmt nok til vand så vi nøjedes med boldene) til eftermiddag fik vi besøg af Bedste og Oldemor inden vi pakkede sammen og kørte hjem til det østjyske

Sommerhushygge

Nu sover arvingen og vi har placeret os i sofaen for at se Melodunte grandprix og heppe på vores (super) lokale deltager. I morgen skal der ordnes alt muligt praktisk inden en ny uge står for døren, med arbejde og vuggestue. Men også med besøg af mormor, børnegudstjeneste til Kirkens fødselsdag og så fejring af mindste moster der bliver 18 lige om lidt.

Ferie i det danske

15. august, 2017

Som tidligere beskrevet har vores ferie planer for i år, ændret sig på grund af arvingens ankomst. Det blev til den korte uge i Harzen i slutningen af juni, og så et par uger her i slutningen af juli, hvor gemalen havde ferie (og jeg barsel)

Den første uge, lånte vi mine forældres autocamper, til en tur mod vest. Planen var oprindeligt at starte omkring Hanstholm og så køre nedad og ende ved Bork Havn ved Ringkøbing Fjord. Planerne blev dog ændret undervejs, men det er friheden ved at være afsted i autocamper og ikke have nogen faste aftaler.

Vi lagde fra land her fra Langå søndag middag, da gemalen fik fri. Turen gik til Sæby til mine forældre, hvor vi pakkede fra vores bil over i camperen, og hyggede lidt med familien – de bød på aftensmad inden vi hen ad aften (i silende regn) lagde fra land og kørte mod Hanstholm, hvor vi fandt overnatning på en “mini-camping” ved en fiskesø.

Derefter kørte vi helt mod vest og ind i National Park Thy, og lavede små stop undervejs. Først ved Stenbjerg Landingsplads, derefter ved Lodbjerg Fyr (med en afstikker til Lodbjerg Kirke – for min skyld) og endelig en tur omkring Agger.

Stenbjerg Landingsplads

Den lille bitte Lodbjerg Kirke

Hen på eftermiddagen kørte vi til havnen på Jegindø, for at slå “lejr for natten” – her kunne vi holde med camperen helt ned til stranden, med udsigt over Limfjorden og den lille fine havn.

Tirsdag besluttede vi, at istedet for at køre længere syd på, ville vi hellere en tur til Mors. Her tog vi en tur til Ejerslev Havn på den nordlige del af Mors, hvor gravning efter Moler har skabt en Lagune lige ved havnen. Et fint udgangspunkt for en gåtur, i en længde jeg også kunne være med på.

Vi kunne selvfølgelig ikke nære os og skulle lige kigge efter lidt mulige fossiler i leret, gemalen satte jagten ind efter en skildpadde som det mindste. Vi havde dog ikke heldet med os.

Vuffen tager en pause i skyggen, selvfølgelig ved siden af det tæppe vi havde lagt ud til hende – ved slet ikke hvorfor vi prøver.

Lagunen ved Ejerslev havn

Denne ferie blev igen meget rolig, i forhold til hvad vi plejer – så der blev læst bøger, taget middagslure og hygget med vuffen.

Onsdag kørte vi til Thise, for lige at besøge ostebutikken på mejeriet der, for så at tage færgen over til Hvalpsund og køre derfra til Rebild. Et par venner var på camping med deres drenge i Rebild og vi blev enige om at det kunne være hyggeligt, hvis vi sluttede os til dem for et par dage.

Inden vi ramte campingpladsen, blev der dog lige tid til en tur i Thingbæk Kalkminer. Onsdag og torsdag blev til afslapning og hygge med vennerne på campingpladsen, med et par småture ud i skoven og Rebild Bakker. Inden vi fredag vendte autocamperen mod nord og kørte op og afleverede den til mine forældre igen.

Ved Thise mejeri

I kalkminen

På tur i skoven

Et par af de mange får i Rebild Bakker – de var dog ikke så imponerede over vuffen

Efter at have afleveret camperen, kørte vi til mine svigerforældres sommerhus, nord for Frederikshavn. Vi have fået lov at låne det i en uges tid, så ferie afslapningen kunne fortsætte kombineret med muligheden for at se familie og venner.

Lørdag satte gemalen mig af hjemme hos mine svigerforældre, min svigerinde havde arrangeret et lille hyggeligt babyshower for mig, med et par af mine veninder, min mor, moster, mindstesøsteren og svigermor.
Jeg havde allerede i starten af graviditeten sagt at jeg ikke var interesseret i et babyshower og sagt til gemalen at hvis nogen skulle få den idé skulle han lukke den ned med det samme. Han hørte så tydeligvis ikke efter, for han havde været med på at få det arrangeret. De havde dog fanget hvilken del af babyshoweret jeg ikke er fan af – det her alt for amerikaniserede med underlige lege og alt for dyre gaver, alt sammen i en sky af lyseblåt (eller lyserødt til en pige) – så det var skåret helt væk, og det var til gengæld en hyggelig eftermiddag med kaffe, kage og massere af snak. Så alt var tilgivet – og jeg var virkelig taknemmelig over at de ville arrangere det for mig 🙂

Resten af ugen gik stille og roligt, tirsdag var vi en tur i Hjørring, for at lænse kontoen og dermed afhente “ekvipagen” til arvingen. Indkøb af barnevognen blev foretaget i Hjørring fordi vores gamle underbo arbejder der, og det gav sådan en dejlig rabat 🙂 Det gjorde så også at vi godt kunne se det krævede en ekstra tur til hjem, for sådan en vogn (+ de øvrige indkøb) fylder alligevel en del – oven i ferieoppakningen. Heldigvis passede det sammen med at vi onsdag havde fødselsforberedelse i Randers og at jeg derfor havde lagt et besøg ved lægen ind samme dag. Så det blev lidt ekstra kørsel med en tur til Randers og tilbage til Nordjylland igen, men vi ville lige vride det sidste ud af ferien – og samtidig kunne vi på den måde nå at fejre min fars fødselsdag om fredagen, inden vi kørte hjem samme aften.

Alt i alt en hyggelig og afslappende ferie – ikke så indholds- og oplevelsesrig som de plejer, men efter omstændighederne rigtig dejlig. Og så er vi dybt taknemmelige over at være så heldige at have forældre der vil udlåne autocamper/sommerhus til os!

Nu går vi bare og tæller dagende, snart kan de tælles på fingrene, til termin her den 28. så er det bare spændende hvornår arvingen melder sin ankomst – vi venter i spænding.

Babynoon i Harzen

24. juni, 2017

Vi er netop hjemvendt fra en kort uges ferie i Harzen. Harzen har ikke det mest hippe image, men som en kombination af et godt tilbud på hotel, at vi aldrig har været der, at køreturen burde være overskuelig og at området kombinerer vores foretrukne ferieform (fin gammel arkitektur og bjerge) sprang vi ud i det i år.

Vores plan var oprindelig at skulle til Norge og bestige nogle fjelde, men den plan blev lagt i venteposition da arvingen meldte sin ankomst, bjergbestigning og stor mave er en halv dårlig kombination… Istedet blev det jo så hotelferie i Harzen.

Vi fandt et godt tilbud på 5 overnatninger og halvpension på et fint lille hotel i Hahnenklee, hvor vi kunne se at der blev lagt vægt på kvaliteten af maden, hvilket vi finder ret vigtigt når vi trods alt skulle spise der hver morgen og aften.

Ferien startede allerede fredag, da vi havde fået fri fra arbejde. Der blev bilen pakket og kørt til svigerforældrenes sommerhus nord for Frederikshavn. Vuffen skulle nemlig afleveres ved mine forældre hvor hun skulle være i “familiepleje” mens vi var på ferie. Vi tog en enkelt overnatning i sommerhuset og afleverede vuffen lørdag. Derefter gik turen hjem igen, for at få pakket til den “rigtige” ferie.

Den “rigtige” ferie kørte vi afsted på søndag morgen, tidligt op og afsted med morgenmaden pakket i bilen. Turen skulle tage omkring 6 timer, så vi havde planlagt en rolig tur med massere af plads til pauser. Den første tog vi på restepladsen ved Ejer Baunehøj, hvor vi spiste vores medbragte morgenmad inden turen gik videre syd på. Vi nåede bare ikke så langt – da vi ramte Horsens, begyndte advarselslampen for motorfejl at lyse (i den gule udgave, så vi stadig kunne køre)… Vi skyndte os at køre af motorvejen, og så sad vi så der – hvad skulle vi lige gøre? En ting var sikkert, vi ville ikke kører til Harzen med en motorfejl, men samtidig var det søndag formiddag og vi kunne lige se hele feriebudgettet ryge i værkstedsregning.

Gemalen prøvede at ringe til vores lokale mekaniker i samme by som han arbejder, og vi var heldige – han var på værkstedet hele dagen og kunne fint finde tid til at kigge på bilen, så vi kørte tilbage igen (ad landeveje) med nervøse trækninger – i bekymring over hvor slemt det kunne være. Vores gode mekaniker fandt hurtigt ud af at det var et ubetydeligt problem, som vi sagtens ville kunne køre med. Så han nulstillede fejlen og vi aftalte at vi vender tilbage efter ferien engang for at få det rettet. Bedst af det hele, han ville slet ikke have betaling for at lave fejlsøgningen – der er bare visse fordele ved at gemalen arbejder i brugsen i en lille by, han får hurtigt nogle gode kontakter.

NÅ – afsted igen, alt var fint i Danmark og et stykke over grænsen, og så startede trafikproblemerne, kombineret med en gps der vil gøre alt for at spare os tid… Jeg skal ikke kunne sige hvor meget tid vi ville have brugt hvis vi var kørt den direkte vej, men med kø og omveje endte vi med at bruge knap 10 timer på den tur der skulle have taget 6 (med meget få pauser og plus den tid vi brugte på motorproblemer.) Så vi landede på hotellet lidt over syv om aftenen, og kunne lige nå at få lidt at spise inden vi drattede om.

Ferietrafik…

Vi indgik aftale om at mandag skulle være totalt bilfri, så vi brugte dagen på at opdage Hahnenklee. Det viste sig at være lidt af en “hotel by” og meget baseret på vinterturisme. Men med en rigtig fin Stavkirke (efter norsk forbillede) og en ret fin sø. Jeg er ikke super mobil længere, så en del af dagen gik også bare med afslapning på hotellet.

Stavkirken i Hahnenklee

Udsigt over søen til vores hotel (den hvide bygning)

Tirsdag gik turen til Goslar, en virkelig fin by, tæt på vores udgangspunkt. Vi fik beundret gamle bygninger, fantastisk træskærearbejde, klokkespil, købt lidt tøj til arvingen – faktisk den eneste “souvenir” fra turen og (for gemalens vedkommende) øl fra det lokale bryggeri.

Kirketårn og fint bindingsværk

Når arkitekten beundrer bygninger

Vi brugte formiddagen i Goslar, og købte noget brød og pålæg med tilbage til Hahnenklee, som vi spiste til frokost ved søbredden. Efter et middagshvil (der er visse “glæder” ved at være på ferie med en gravid…) besluttede vi os for en tur op på den lokale bjergtop, Bocksberg (ikke at forveksle med Bloksbjerg, der på tysk hedder Bocken – men dog ligger i Harzen) der var to måder at komme op på toppen: at gå (ikke en mulighed for mig før efter arvingen er kommet ud) eller at tage en svævebane derop. Valget var ikke så svært, så mod svævebanen gik det – gemalen var dog ikke helt overbevist om at skulle moses ind i en sardindåse og hænge flere meter over jorden, men vi overlevede og kom til toppen. Turen ned var kun på 2,5 km – så den kastede vi os ud i, og satsede på at kroppen ville være med til det. Det gik også helt fint, selvom vi holdt nogle flere pauser end vi normalt ville have gjort. Heldigvis var det så praktisk at stien ned, var en del en længere sti i området, med “kærlighedsbænke” så der var mange muligheder for at sidde og nyde udsigten – og få vejret.

Udsigten fra en af kærlighedsbænkene

Onsdag tog vi til en anden fin gammel by, Quedlingburg cirka 60 km fra Hahnenklee. Byen er fyldt af bindingsværkshuse fra flere årtier – og det var himlen(!) for restaureringsarkitekten, gemalen er heldigvis blevet indoktrineret så meget at han også kan nyde turen igennem sådan en by, og gider at høre på mine “fun facts” om forstellige stilarter mv. (eller også faker han bare rigtig godt.)
Det blev  dog ikke kun en tur for arkitekten, noget af det aller første vi gjorde var at gå ind på et lokalt bryghus og bestilte en øl til gemalen (og en appelsinjuice til mig…) der var så hyggeligt derinde, lige stilbilledet på et tysk bryghus med udsigt til produktionen i baggrunden.

Lüdde bryghuset

Derefter gik vi en tur igennem byen: nød husene, detaljerene og det faktum at man virkelig har gjort noget for at bevare bygningerne og detaljerne (byen er også på UNESCOS verdens arvsliste, hvilket jo tit hjælper en del.) Vi spiste frokost på en café på torvet hvor der både var torvemarked og musikfestival, inden vi gik tilbage mod bilen og på vejen gik omkring slottet i byen.

Bindingsværk i Quedlingburg

Slottet i Quedlingburg

Torsdag var feriens sidste dag, inden turen gik hjemad igen fredag. Vi havde egentlig besluttet at besøge naboby til Hahnenklee, som i følge beskrivelser skulle være lidt interessant på sin egen måde – og desuden have et “farmers marked” om torsdagen. Men en kombination af ikke helt kunne finde rundt, vejarbejde, parkering og en den tidligere omtalte krop der ikke vil det samme som den plejer – endte vi med at opgive – efter at have gået op og op og op med udsigt til at gå længere op. Kroppen strejkede, arvingen gav sit besyv med og alt i alt blev det bare for meget.

Så vi kørte tilbage til hotellet og tog en pause. Derefter blev vi enige om at pakke frokosten i tasten, springe ind i “sardindåsen” igen og tage endnu en tur til toppen af bjerget, og spise frokost på vej ned.

“Sardindåsen”

Hele ugen har vi haft det fineste vejr, mellem 26 og 30 grader. Torsdag aften trak tordenvejret ind over os, og gråvejret holdt ved hele natten og næste dag med, men det gjorde ikke så meget – tværdigtmod var det lidt rart når nu vi skulle køre hjemad.
Turen hjem gik noget mere smertefrit end turen ned, en lille smule langsom kørsel omkring Hamborg – og så kø i Aalborg…
Vi valgte at køre direkte til Nordjylland, hvor vi startede med at holde Sankt Hans sammen med vores venner deroppe, overnattede i sommerhuset og spiste morgenmad med svigerforældrene, inden vi hentet en lykkelig hund og kørte hjem til det Østjyske.

Alt i alt en virkelig dejlig ferie og “babynoon” for os. Ikke det samme tempo for ferie som vi plejer, men nu er vi helt udhvilede og klar til at angribe hverdagen igen. For mit vedkommende står det på 6 arbejdsdage – mandag den 3. juli er min sidste dag inden barsel, så det er lige til at overskue.