Kategoriarkiv: fester & gæster

Indendørs havefest

22. august, 2018

I fredags rundede jeg et halvskarpt hjørne, og da det er svært at gøre noget ved kunne jeg jo lige så godt holde en fest.

Så det gjorde vi lørdag. Vi havde planlagt havefest i FDFs hytte syd for Sæby, lige ud til stranden og med skov i baghaven. Det skulle have været en rigtig hyggelig havefest, med borde-bænke på terrassen, lyskæder til de dunkle aftentimer, blomster i marmeladeglas vimpler og lyserøde drinks i mason jars.

Men det skulle jo da hverken gå værre eller bedre end, at vi efter en kæmpe lang sommer med hedebølge og solskinstimer i overflod, skulle have regn og kold blæst lige netop den dag vi skulle bruge det gode vejr. Så havefest en blev indendørs – med udsigt til den fine pynt (jeg havde til det sidste håbet at vi kunne sidde ude, men nej)

Menuen stod på tapas, i den nemme form med brød, pålæg, frugt, grønt, oliven og dyppelse. For ungernes skyld var der også pizza. Det var dejlig nemt at få stillet an – og lækkert at spise på en sommerdag. At drikke var der selvfølgelig store mængder rosé.

Istedet for dessert kørte vi kagebord med hjemmebagt. Gemalens søster havde lavet den fine 30-tals kage og chokolade cookies. Jeg havde selv bagt to slags muffins, vaniljesmåkager (mine favoritter) og mandelmarengs.

Lyserød velkomstdrink (vodka, rababer, hyldeblomst og danskvand) alle glas var markeret med navn så man kunne finde sit eget igen.

Selvom planerne slog lidt fejl, var det en rigtig hyggelig dag. Vi kunne heldigvis sidde inde, det krævede bare lidt omrokering og et ekstra bord. Op ad dagen blev vejret bedre og folk hyggede sig ude og inde, gemalen sørgede for bål som trak en del ned, der hyggede de med ild, øl og snak – ikke den dårligste kombination.

Gemalen hold en skøn tale, lige fra hjertet og mine søskende (med mindstesøsteren i front) havde lavet en “draw-my-life” video som var både fin og sjov.

Alt i alt kan jeg vist godt sige at det der med at blive 30 det slet ikke er slemt. Jeg havde egentlig heller ikke frygtet det, men nok mest bare det frem til fest og hygge med venner og familie. Alder er en sjov ting, nu er jeg i 30’erne og det passer mig måske egentlig meget godt, jeg er i 20’erne blevet både arkitekt og byggesagsbehandler og ikke mindst hustru og mor. Lige om lidt er jeg husejer – og nu kan jeg bruge resten af livet på at nyde det jeg opnåede i 20’erne og som jeg helt sikkert vil bygge videre på i 30’erne. Den usunde usikkerhed er væk og jeg hviler i mig selv og den jeg er blevet til i dag.  Wooooooow det blev dybt 😲 det må være alderen der gør det 😉

I neon og højt hår

19. april, 2016

Gemalen fyldte 30 her i starten af april. Det skulle selvfølgelig fejres på behørig vis så det gjorde vi i sidste weekend. – Ja ja jeg har aldrig påstået at jeg var hurtig til at få ting herind…

Vi valgte at for at gøre lidt ekstra ud af det, og for at festen ikke bare blev “en i mængden” at lave den med 80’er tema. Så den fik hele armen med udklædning, 80’er menu, øl og sodavand på flaske og pynt i 80’er stil – lige fra de gode gamle nipnappere til lp’ere og kasettebånd.

Festen var en succes – hvis jeg selv skal sige det. Gemalen stod selv for al maden der blandt andet indebar 3 liter bearnaise, 21 kg kød, 6 liter is og tre store skåle waldorfsalat.

Vi valgte at klare alt klargøring selv, med lidt hjælp i køkkenet lørdag fra mindstesøsteren. Selvom det var lidt små hårdt at gøre det hele selv. Søndag kom mine forældre og min lillebror og gav et nap med til oprydningen så vi kunne blive færdige og komme hjem og passe sofaen.

Jeg har lavet mange små indkøb til festen på det sidste, blandt andet disse yndige papirsdimser fra ikea som passede noget så fint i farvetemaet.

Køkkenet i alt sit rod – med rigelige mængder drikkevarer under bordet naturligvis.

80’er hitlisten var naturligvis lavet, men det var som om en tablet og et par højtalere faldt uden for temaet – derfor kreerede vi denne fine fine gettoblaster til at gemme teknikken lidt væk.

For kendere.

Diverse ting til oppyntning (+ en banan, man skal jo ikke gå kold)

Et lidt dårligt billede, men sådan går det når man står på en stol i stiletter og tager det – men sådan kom bordene til at se ud – er ret stolt af pacman pynten der tog en krig at skære ud.

80’er stemningen var over det hele.

Lidt mere for kenderne.

Småkager i 80’er tema (pacman og en lidt kedlig rubiccube)

80’er drinks skulle der naturligvis også til, med medfølgnede opskrift i temaet.

Og til sidst et billede af mig og mindstesøsteren, iført overskæg.

 

En mindre opsamling

16. marts, 2016

Bloggen har været nede i et stykke tid, men nu har min søde mand fået den til at virke igen, så lad os tage en lille opsamling på hvad der er sket siden sidst.

I bund og grund har der bare været travlt travlt travlt – jeg har haft rigtig travlt på arbejdet og gemalen, ja han har bare arbejdet – hele tiden føles det som. Så der har ikke været tid/overskud til så meget andet. Men nu titter foråret frem, med blomster, sol, påske og – håber jeg – bedre tid og overskud.

Men der er da også blevet tid til andre ting. Vi havde en uges ferie i februar, som vi startede herhjemme blandt andet med en tur til stranden i Tversted

Sidst på ugen kom vuffen i pleje ved mine forældre og vi satte kursen mod Schwerin i Tyskland til en forlænget weekend.

Byen står rigtig fint dernede, med flere smukke bygninger – bygningen over dem alle var naturligvis slottet – som desværre var lukket pga. ombygning, men vi kunne da nyde skønheden udefra.

Man bliver nok aldrig for gammel til at “bestige” store træstuppe

Vi havde det smukkeste vejr til at gå rundt i byen i.

Et sandt eventyrslot

Fra slotsparken

I starten af marts var vi til gallafest ved min moster der fyldte rundt og endelig kunne jeg komme i min smukke vintagekjole og blive dresset helt op med stort hår og bling-bling smykker

Til festen havde jeg kreeret kager – men dem tror jeg at jeg vil lave et særskilt indlæg om.

I sidste uge var jeg til åbning af Skagen Museum og By og Egnsmuseets udstilling og Skagens arkitekturhistorie – Sort, Gul, Rød.

De har i forbindelse med udstillingen udgivet en bog, hvortil jeg har skrevet en artikel – jeg kan garantere for at jeg er ikke så lidt stolt over at være blevet spurgt om jeg ville dette og ikke mindst at være “udgivet” nu. Gemalen havde desværre ikke mulighed for at komme med, så vi må en tur på museum til sommer, så han også kan få set udstillingen. Så er der også lidt bedre tid til at se hele deres udstilling efter museet er genåbnet efter til- og ombygning.

Lørdag gik turen til Aarhus og (en længe ventet) koncert med Annika Aakjær – vi købte billetterne allerede i november. Vi er ikke særlig store koncertgængere, men vi har udviklet en fælles forkærlighed for Annika Aakjær, så da hun annoncerede en forårs tour var der ingen tvivl om at vi var nødt til at komme med.

Lidt gamle er vi jo, så vi besluttede os for at vi ikke gad at køre hjem fra Aarhus samme aften, så vi bookede os ind på et hotel og lavede en tur ud af det, blandt andet med alt for lækker mad på Frederiksgade 42, så vi måske blev liiiidt for mætte inden koncerten, men pyt – det var en skøn skøn tur. Imens blev vuffen passet hos vores venner, et døgn på landet var bare lykken for en lille hund der snork boblede på sofaen med os resten af søndagen.

I dag var jeg en tur omkring Vitskøl Kloster til reception på en ny bog om klosteret, jeg har et dejligt alsidigt arbejde der byder på lidt af hvert – og altså også bogreceptioner.

Den nærmeste fremtid byder på en påske med en gemal der skal arbejde, og så satser vi på at få tid til at komme lidt i haven og kort tid derefter en uges ferie hvori gemalens runde fødselsdag skal fejres.

 

Svigermors kager

27. marts, 2015

Med lettere forsinkelse synes jeg at jeg vil dele de kager jeg sammen med svigerinden fik lavet til svigermors fødselsdag her for et par uger siden.

Efter ønske fra svigermor var det lagkager og cupcakes, som endte med det her udtryk

image

2 “klassiske” lagkager med kagecreme og marmelade, glasur og flødeskum og 2 “fancy” kager med hindbær- og blåbærmousse, smurt op med hvid chokoladeganche.

image

Cupcakes med med samme grunddej, og så fyldt med hhv. Chokolade, hindbær og blåbær. Vi lavede små flag hvor der stod hvilken type fyld der var i, så det ikke bare var et sats for folk. Det tog en h****ds tid at lave flagene, men  det var det værd – de blev bare så fine altså.

image

Håber I myder fredagen – og får en dejlig påske. Vi har planlagt kolonihave aktivitet det meste af påsken, afbrudt af lidt lumberjack arbejde hos nogle venner og lidt fødselsdagsfejring af gemalen. Så nu vil jeg få hævet mit luksuslegme og gå ud og bage lidt “kolo-kage” til de velfortjente pauser i havearbejdet.

Mortensaften

12. november, 2013

Jeg vil også være med – sagde hun og stampede i gulvet… Så her følger et lille indlæg om vores mortens aften.

Mortens aftens and

Vi tog den helt traditionelle vej, med halve æbler med gelé, hjemmesyltet rødkål, brunede, hvide OG franske kartofler og en sovs “to-die-for” dog valgte vi at købe andebryst istedet for hele ænder, dovenskab? Ja! det kommer vi nok ikke uden om – vi var omkring at købe en hel and, men på denne måde kunne vi alle få lækre rosastegt andebryst, istedet for at nogen skulle sidde med et lår. For lad os nu bare være ærlige – alle vil jo helst have brystkødet.

Det var første gang at jeg skulle lave æbler med gelé, og de blev heller ikke helt perfekte – de kogte vist lidt for længe. Men hvis man ser bort fra det så var de fine. Opskrift? jamen den kommer da lige her:

5 madæbler (syrlige)
3 dl vand
1,5 dl sukker
2 spsk citronsaft
1/2 tsk vaniljesukker
ribs gelé

Vand og citronsaft blandes sammen i en gryde. Æblerne skrælles og skæres over på langs, kernehus, blomst og stilk fjernes og æblerne lægges i vandet. Citronsaften er i, for at undgå at at æblerne bliver brune.
Herefter kommes sukker og vaniljesukker i og det sættes til at koge. Skal koge i 5-10 minutter vil jeg tro (mine fik jo for meget – og havde måske ikke helt tid på dem). Derefter tages gryden af varmen, men æblerne skal blive i sukkerlagen og køle af. Lige inden servering tages æblerne op og drypper af. En klat gelé lægges i hullet efter kernehuset og så er de ellers færdige.

Andebrysterne stegte vi med skindsiden nedad på en varm pande, herefter kom de i ovnen ved 200 grader til kernetemperaturen var omkring de 70 grader. De fik lov til at stå og hvile og var smukt rosa da vi skulle spise dem.

Sovsen var gemalens værk. En halv flaske rødvin blev kogt ind med løg, gulerødder og andefond i en 2-3 timer. Herefter lavede han en lysebrun roux (på smør) som fonden kom i. Sovsen fik en god portion fløde og blev smag til. Det var SÅ lækkert! Resten er nu smidt i fryseren, til min and til juleaften.

Aftenen blev afholdt i gode venners lag – vi har haft tradition for at holde det med pigerne fra mit studie, men i år var der – i og med at vi er flyttet til en anden del af landet, grundlag for at starte en ny tradition – så det håber jeg vi nu har lagt grundstenen til.