Kategoriarkiv: hverdagslivet

Flytte flytte flytte

31. marts, 2017

Nå – der blev stille igen, på trods af alle mine gode intentioner, så blev bloggen forsømt igen…

Grunden til det er, at kort efter at jeg kunne offentliggøre vores store glæde i form af en familieforøgelse skete der endnu en stor omvæltning i vores liv.

Gemalen, der blev udlært som butiksassistent i COOP i slutningen af januar, har nemlig fået nyt job – i nærheden af Randers. På under 1,5 måned blev vi enige om at vi var klar til at flytte til Randersområdet – gemalen fik jobbet – vi fandt et nyt sted at bo – fik arrangeret flytning – flyttede og gemalen startede på det nye job. Det er gået stærkt, det er livsomvæltende, det er lidt vildt – men det er samtidig også helt rigtigt for os.

Vuffen fik en forkærlighed for at ligge på flyttekasserne

Vi har længe vidst at Sæby ikke var der vi kom til at bo for altid – efter jeg fik et job som gav en pendlertur på 110 km hver vej, lå det ligesom i kortene at vi, på et tidspunkt, skulle flytte længere nedad i landet – vi skulle bare lige have gemalens uddannelse afsluttet først. Men det gjorde at vi gik i flyttetanker i 1,5 år – med løbende søgen efter hvor vi kunne tænke os at bo.

Da det så endelig lykkedes at blive gravid, blev alle flyttetanker lagt på hylden – i cirka en måned, for så kom jobtilbuddet, og så rykkede vi hurtigt – så nu bor vi i Langå (i ved, den der med banegården… Det var cirka den viden jeg havde om byen inden vi flyttede hertil)

Det er dejligt at være flyttet, selvom at en flytning kombineret med fuldtidsjobs + en graviditet ikke er det letteste i verden, har det givet en ro på som vi har savnet længe. NU bor vi HER og her skal vi blive boende et godt stykke tid endnu.
Samtidig har jeg fået cirka en times mindre transport om dagen og ikke mindst har gemalen fået arbejdstimer der gør at han har fri om aftenen og en del flere weekender end vi har været vant til. Det betyder at vi lige pludselig ser hinanden langt mere end vi plejer og hverdagen kan køre på en helt anden måde end hvad den har gjort længe – og det er uvurderligt!

Men flytningen var hård. Der var ikke lang tid til at få pakket i kasser, graviditeten har medført tabte kræfter og en frygteligt træthed til mig, så jeg kan slet ikke holde til hvad jeg plejer, jeg må ikke løfte på den tunge kasser og var derfor hele tiden afhængig af gemalen (og af gode venner og familie under flytningen) hvilket ingen brokkede over – bort set fra mig. Det er det eneste rigtige, men jeg hader at være hjælpeløs og ikke lige kunne klare tingene selv. Samtidig blev jeg frygtelig syg ugen op til flytningen og lå i sengen i flere dage (og levede af nutellamadder) hvilket lagde en dæmper på at få styr på de sidste ting – så selve flyttedagen var med stor frustration for mit vedkommende – der foretrækker at være helt tjekket og klappet og klar, især når man er afhængig af andres hjælp.

Vuffen tog flytningen med ophøjet ro.

Men som sagt, så er vi velsignet med gode og hjælpsomme venner og familie. Et par gode (stærke) venner og gemalens søskende hjalp med flytningen, og mine forældre tog sig af hele rengøringen af vores gamle lejlighed.

Min fornemmeste opgave blev at have overblik og sørge for mad i løbet af dagen- så det prøvede jeg på. Maden var der i hvert fald.

Flyttelæs på vej ud

Og nu bor vi så i Langå – og det er vi faktisk ret glade for. Vi har fundet et rigtig godt sted at bo virker det til, en slags rækkehus i en boligforening, med rolige naboer og den smukkeste udsigt til Langå sø

Ikke vores udsigt, men dog Langå sø

Vi har fået have igen og der er plads til os alle, gemal og mig, vuffen og ikke mindst parasitten når han/hun melder sin ankomst (forklaring på kaldenavn kommer senere)

Det at flytte til Randersområdet var egentlig ikke det værste valg vi kunne træffe. Via gemalens kurser under uddannelsen som salgsassistent, har vi fået nogle gode venner i området hernede. Jeg selv kommer (helt oprindeligt) fra Randers – og finder det indtilvidere ret hyggeligt at være flyttet tilbage til området, og kunne genkende byen og stederne omkring – måske ikke nødvendigvis finde rundt, men dog have en ret god idé om hvad vi skal hvor henne. Samtidig har jeg også et par gamle venskaber jeg håber at kunne genoptage og ikke mindst har jeg lidt familie tilbage i Randers. Så vi føler på ingen måde at vi starter fra bunden – som en flytning ellers meget vel kunne have medført for os.

Perlehøns som vi ofte møder når vuffen bliver luftet

Så alt i alt er vi glade, selvom omvæltningen har været stor, det tager tid at komme på plads og vi stadig har flyttekasser der mangler at blive tømt. Men det skal nok komme alt sammen, og nu ser vi frem til foråret for alvor sætter ind, med havearbejde, mere og mere lys og varme og ikke mindst gemalens fødselsdag på tirsdag og 20 ugers scanning på torsdag – der gerne skulle afsløre om børneværelset skal være lyserødt eller lyseblåt.

En efterårsweekend

1. november, 2015

Vi har taget os en dejlig afslutning på en lidt skør uge, med en gemal i Grenå og småsyg frue og en vuffer der kom i familiepleje hos mine forældre, som var så søde at tilbyde at passe hende, så jeg slap for tidlige morgenlufteture inden arbejde.

Fredag kom gemalen hjem, og lørdag kørte vi en tur i kolonihaven hvor vi fik forberedt den lidt til vinteren, sat tulipaner og konstateret at georginerne godt kan stå lidt endnu, så det bliver i hvert fald en tur mere derop inden vinteren for alvor sætter ind – så kan vi også få de sidste ting med hjem der ikke skal overvintre i et ikke isoleret hus med muserisiko.

Efterårsklargøring er der også blevet gjort herhjemme – med et par krukker der er kommet lidt nyt fyld i, efter at planterne har stået og ventet lidt for længe nu. Til jul skal der lys i og til foråret kan det blive plantet ud i kolonihaven – så det er langtids holdbar pynt vi er ude i her.

Efterårskrukker på altanen.

I dag vendte bilsnuden den anden vej da vi havde besluttet os for at køre en tur til Rold Skov. Ingen af os kunne huske hvornår vi sidst havde været der, så vuffen blev pakket i bilen og gummistøvler taget på.

Vuffen i troldeskoven.

En god tur rundt i skoven og beundre de smukke gamle træer, og en energisk vuffer – hvis energi niveau var helt nede da vi kom hjem. Resten af dagen er for hendes vedkommende blevet brugt i sofaen, det er den for den sag skyld også for vores – stort set. Lidt kedelige pligter som oprydning i køkkenet og vasketøj er der da også blevet tid til.

Tiden flyver

16. oktober, 2015

Tiden flyver – og det er godt nok ved at være længe siden jeg har fået blogget noget.

Vi har haft ret meget at give os til her på det sidste, det har været sjovt og hyggeligt det hele, men det overlader ikke så meget tid til ret meget andet når man også prioriterer bare at være sammen uden en hel masse anden indblanding.

Det praktiserede vi for et par uger siden, hvor vi tog et afbræk i hverdagen og tog 2 overnatninger i Hobro – intet at tænke på andet end at møde op til måltiderne og så ellers nyde livet. Det var en fødselsdagsgave fra gemalen og den bedste gave jeg kunne få!

Ikke langt fra hotellet fandt vi denne skønne udsigt.

Hverdage er der ikke mange af hjemme – jeg elsker mit nye arbejde, men man kan godt se på vores hjem at jeg ikke har den samme tid til at rydde op og gøre rent! Heldigvis fik vi taget en ordentlig tur i sidste uge og nu prøver vi at sætte det lidt i system… (jeg eeeeeelsker systemer og lister)

Ellers har vi bare nydt at efteråret er kommet til landet – jeg elsker årstidernes skiften og efteråret oser bare af hygge, levende lys, simre mad og nybagte boller.

Efterårsstemning i skoven

Selvom man skulle tro det ville være hårdt at stå op og køre på arbejde i mørke, så nyder jeg det faktisk – indtil videre. Det er lidt svært at forklare hvorfor – jeg er ikke engang sikker på jeg selv forstår det, men måske det har noget at gøre med at jeg kører så tidligt, at landet stadig “sover” og der er en vis ro i at suse ned af motorvejen i mørket…

Lidt “skovarbejde” er det også blevet til, her er det gemalen, svogeren og svigerfaren der er igang.

Gemalen ordner brænde i vildskab – han saver og kløver, slæber og jeg stabler. Brændet er også allerede kommet i brug, men ild i brændeovnen er også ekstra hyggeligt her i efteråret.

Noget af al gemalens brænde

Forberedelser til julen er også så småt begyndt – nu her honning til honningkagerne skrevet på indkøbssedlen, så får jeg forhåbentlig lavet fordejen i næste uge – det er liiidt for sent, men mon ikke det går.

I sidste uge købte vi det fineste lille grantræ til at stå på altanen, til jul skal der lys i – nu hygger det bare, sammen med de sidste rester af min “altan-tomat” der faktisk har givet lidt tomater, selvom jeg ikke troede det kunne lade sig gøre – det tror jeg at jeg vil prøve igen næste år. Snart skal den tages op og smides ud, istedet tænker jeg at der skal et par lyngplanter og lidt enebær i krukken til lidt mere efterårsstemning på altanen.

De sidste tomater fra altanen.

Nu må vi se hvornår jeg får blogget igen – de næste tre weekends er fuldt optaget, men så ser november lidt lysere ud, jeg er dog allerede ved at booke den op også – ved ikke hvorfor, men vores efterårsweekender forsvinder næsten altid alt for hurtigt.

God weekend derude – håber I nyder den!

 

Det var måske også på tide…

22. august, 2015

… med et lille indlæg her fra min side, bloggen er blevet nedprioriteret lidt her på det sidste.

Sagen er jo den at jeg har fået mig et arbejde – sådan et helt rigtigt, lønnet – vi får ikke tilskud til dig – kompetenceudnyttende – du skal også være her efter et halvt år – arbejde… Det er skønt! virkelig skønt, men også lidt hårdt… Lidt hårdt at komme igang igen, men nok mest af alt at lære en masse nyt og forholde sig til en masse nye indtryk.. Faktisk beskriver hende her det nok allerbedst. Jeg er kvæstet – og glad! hver aften når jeg kommer hjem.

Vuffen er meget empatisk og er træt sammen med mig.

Rutinen er allerede blevet bedre og jeg begynder at have lidt mere overskud om aftenen, men jeg har godt nok været glad for at have gemalen til at tage en del af læsset herhjemme, ellers er jeg ikke sikker på at jeg havde fået noget at spise hver dag.

Men jeg elsker at være på arbejdsmarkedet igen, jeg har fået nogle skønne kollegaer og et par dejlige ledere og det er virkelig bare det hele værd. Godt nok bruger jeg 5 kvarter (+) i bilen hver vej, men med thé i “truckerkrus” om morgenen, ny bil, radio og kørselsordning kan klare det meste – selv kødannelse omkring Aalborg.

Så ja – det er altså derfor der har været så stille på bloggen – men mon ikke det bliver bedre med tiden. God weekend til jer derude.

Den store strandjagt

5. juli, 2015

I går havde vi besluttet at turen skulle gå på stranden, det sker meget sjældent da ingen af os er de store dtranddyr. Men varmen  gjorde nu at vi synes at stranden var det mest oplagte valg for dagen.

Dagen startede fint med at vi sov længe  (rigtig længe) og spiste morgenmad på altanen, vi havde tænkt os at spise på den østvendte (med havudsigt) men der var alt alt for varmt,  så vi tog den vestvendte med skygge. Efter et par timer på altanen hvor vi på skift havde holdt hinanden på plads fordi der virkelig ikke var nogen grund til at have så travlt, var der lige en trailer der skulle tømmed og afleveres, og en lillebror der skulle bydes velkommen til “den rigtige del af Danmark”.

Derefter køete vi hjem, iførte os badetøj og et par liter solcreme, fandt håndklæderne frem og satte turen mod stranden, vi startede med at køre mod Frederikshavn, fordi vi der kan finde en strand der ikke er så overfyldt, men da vi nåede halvvejs kørte vi direkte ind i en tågebanke uden lige – havgusen havde ramt – hårdt! Nå men det kunne da også være ligemeget, vejret havde været fint i Sæby og ofte er havgus ret lokalt. Så vi kørte tilbage  men nu var Sæby også  indhyldet i fedtet tåge.

Vi blev så enige om at køre til vestkysten, der var pålands vind her, så det måtte da betyde at vi kunne være rimelig gusfrie ved Tversted, så afsted med os og ud til stranden – hvor der så, surprice surprice … også var havgus! Så røg de medbragte håndklæder i ringen, og vi gav op. Istedet spise vi så frokost i Tversted og kørte hjem derfra. Så meget for en strandtur…

Aftenen gik lidt mere heldigt, i kolonihaven med et par gode venner, ild og lambrusco.

 

I dag er gemalen blevet kaldt på arbejde i nogle timer, så vuffen og jeg nyder skyggen på altanen – hvilket også gør at der bliver blogget fra tabletten – så hvis der er nogle virkelig underlige fejl i indlægget  er derfor.