Kategoriarkiv: krea

Hæklede suttesnorer

6. juli, 2017

Produktionen til arvingen fortsætter, det er ikke alt der ryger på bloggen, men det meste vil nok dukke op på instagram – hvis nogen vil følge med.

De to her kommer dog herind, der er jeg nemlig lidt ekstra stolt – fordi jeg helt, helt selv har kreeret dem – helt uden opskrift.

 

Klemmerne har jeg købt via reshopper, men de burde være mulige at finde rundt omkring på nettet. Garnet er diverse garnrester jeg har liggende.

Jeg har prøvet at skrive ned, hvad jeg har gjort – men husk, jeg er ikke som sådan opskriftudvikler – så jeg håber de er til at finde ud af.

 

Elefant suttesnor

Jeg har hæklet på nål nr. 3,5 med alm. bomuldsgarn.
Jeg plejer at lægge en anden farve tråd ind, ved omgangens begyndelse, på den måde er det nemt at finde ud af hvor langt man er kommet. Tråden kan bare trækkes ud efterfølgende.

Hoved
(gråt garn)
Start med at lave en magisk ring med 5 masker
1. omg lav 2 fm i hver m (10 masker)
2. omg 2 fm i hver 2. m, 1 fm i de øvrige
3. omg 2 fm i hver 3. m 1 fm i de øvrige
4. omg 2 fm. i hver 4. m 1 fm i de øvrige
5. omg 2 fm i hver 5. m 1 fm i de øvrige
6-7. omg  1 fm i hver maske
8. omg *1 fm i de næste 4 m, 2 sammen* gentag fra *-* omgangen rundt
9. omg *1 fm i de næste 3 m, 2 sammen* gentag fra *-* omgangen rundt
10. omg 1 fm i hver m
11 omg *1 fm i de næste 2 m, 2 sammen* gentag fra *-* omgangen rundt
12. omg *1 fm i den næste m, 2 sammen* gentag fra *-* omgangen rundt
13-15. omg 1 fm i hver m
16. omg *1 fm i de næste 3 m, 2 sammen* gentag fra *-* omgangen rundt
17-18. omg 1 fm i hver m
19. omg *1 fm i den næste m, 2 sammen* gentag fra *-* omgangen rundt
20-21. omg 1 fm i hver m
22 omg *1 fm i den næste m, 2 sammen* gentag fra *-* omgangen rundt

Træk garnet igennem snablen og brug den til at trække snablen lidt “ned” inde ved hovedet. Hæft garnet under snablen.

Fyld hovedet med fiberfyld (jeg har købt en billig pude i IKEA og brugt fyld derfra. Vælger man den rigtige, kan det vaskes ved 60 grader. (og der er fyld til mange! bamser, snuttesnore mv.)

Øre
Gråt garn
Start med en magisk ring med 5 masker
1. omg 2 fm i hver m
2. omg 2 fm i hver 2. m, 1 fm i de øvrige
3. omg 2 fm i hver 3. m, 1 fm i de øvrige

Lav to ører.

Snoren
Gråt garn
lav 5 fm nederst på baghovedet af elefanten, 1 lm – vend
1 fm i hver m, vend med 1 lm.

Forsæt på denne måde til du synes snoren er lang nok. Obs! af sikkerhedshensyn må suttesnoren ikke være længere end 22 cm inkl. klemme og lykke til at sætte sutten fast i.

Når du har lavet snoren lang nok, laves en fm kant af det turkise garn (1 fm i hver “række”) for enden laves 1 fm i hver m, for at lave løkken, hækles en luftmaskekæde på 10-15 lm, vend og lav 1 fm i den 6. m, lav herefter 1 fm hver m ind til selve suttesnoren og fortsæt med fm-kanten på den sidste side.
Længden af lykken afhænger af hvor stor en knap du vælger at bruge til at sætte på.

Tophue
Turkis garn
Lav 10 lm, saml til en ring med 1 km i 1. m
lav en 1 fm i hver m. på hver omgang hækles 2 x 2 m sammen, jævnt fordelt på omgangen, indtil huen danner en lille spids.
Afslut evt. med en “kvast” ved at trække 5-6 tråde hvidt garn igennem spidsen af huen, og bind den sammen. Klip til så kvasten bliver pæn.

Montér en knap nederst på suttesnoren, til at lukke løkken med.
Montér ørene på hovedet
Monter huen mellem ørene, kom evt. lidt fiber fyld i, så den ikke bliver for “slasket”
sy øjne og mund på hovedet med sort garn
Sy klemmen fast midt bag på hovedet.

 

Sømands suttesnor 

Denne er lidt mere enkel end den første.

Med nål nr. 2,5 og alm. bomuldsgarn

Snoren
Mørkblåt og hvidt garn
Lav 5 fm omkring bøjlen på klemmen, vend med 1 lm
Lav herefter 1 fm i hver m, vend med 1 lm
Fortsæt på denne måde, med skiftevis 2 rækker mørkeblå og 2 rækker hvid indtil snores er lang nok (obs. længden må maks. være 22 cm inkl. klemme og løkke)
Lav løkken ved hjælp af en lm-kæde på 10-15 lm (alt efter hvad der passer så du kan trække hele suttesnoren igennem)

Sløjfen
Rødt garn
Lav et bånd af 7 m i bredden og 32 rækker i længden. Sy sammen til en ring
Lav et mindre bånd af 3 m i bredden og cirka 10 rækker i længden, eller den længde du synes der passer for at lave en sløjfe.

Montér det lille bånd rundt om det store, sådan at der laves en sløjfe.
Sy fast på klemmen og snoren.

 

Håber mine små nørklerier kan bruges af andre – og at jeg ikke har lavet graverende fejl i opskrifterne 🙂

 

 

 

Babystrik

16. maj, 2017

Arvingen er allerede her et godt stykke tid inden ankomst en forkælet lille en.  Når han kommer ud, vil han kunne vælte sig i store mængder af lækkert hjemmestrikket tøj og tæpper. (Beklager, dette indlæg kommer vist kun til at handle om baby)

Min svigermor har strikket tæppe(r) og har lovet os en god portion vaskeklude. Min mor og moster er gået igang med tøjer, dragter, kørepose og hvad hjertet ellers kan begære, gemalens farmor er vist også igang med noget tøj til ham, min farmor har allerede leveret de første strikkede futter og vaskeklude, og mine to søstre har lovet at lave hhv. barnevognskæde (med nørde-tema, vi skal jo starte påvirkningen tidligt) og små dyr til at hænge over puslebordet.

Og så er der jo så mig selv – for jeg er selvfølgelig også igang. Jeg lagde ud med et tæppe, strikket af garn købt før vi vidste om det var en dreng eller pige – og da jeg ikke “bare” ville strikke et hvidt tæppe blev det grønt.

Tæppet er rundt, strikket fra midten og ud, og strikket i en ret tynd alpaca uld, så det er let, blødt og lækkert. Opskriften kan findes her – jeg strikkede af en noget tyndere garntype og måtte derfor udvide lidt inden jeg synes det var stort nok.

Jeg havde rigtig meget garn i overskud – der gik ikke så frygtelig meget til tæppet. Så af noget af overskuddet hæklede jeg dette sæt:

Romperen bagfra

Buksedragten – eller romperen er hæklet efter denne opskrift. Jeg hæklede den med dobbelt tråd, da jeg var bange for at den ville blive for “slasket” ellers. Huen er hæklet i frihånd, til at matche dragten.

Jeg har stadig 2 nøgler garn + lidt i overskud, så må vi se om jeg får brugt det til noget.  Jeg er lige pt. i gang med en trøje med “sømandsbobler” og har planer om et par suttesnore og så selvfølgelig nogle bamser – nu må vi se hvad det bliver til, men jeg har en fornemmelse af at hvis jeg skal lave noget selv, skal det være inden arvingen melder sin ankomst – derefter bliver det godt at have nogle bedstemødre, oldemødre, mostre og en “bedstemoster” der kan levere noget mere lækkert hjemmestrik.

 

Selvom der stadig er noget tid til forventet ankomst, så forbereder vi så småt. Vi synes egentlig det er meget rart at tage os tid til stille og roligt at finde de rigtige ting, slå den gode handel af og have tiden til det – så vi ikke skal nå det hele i løbet af de sidste par måneder. Det hele står dog bare pakket sammen i et hjørne og venter på at jeg går fra på barsel.

Vi prøver at have en meget “zen-argtig” tilgang til indkøb til baby – prioriteret at noget bliver det helt rigtige (blandt andet barnevognen) hvor andet er knap så vigtigt (f.eks. mærket på puslebord og -pude), noget bliver købt brugt, andet bliver købt fra nyt og nogle ting bliver arvet – blandt andet vuggen der kommer fra gemalens familie, og trip trap stolen der har været min.
Endelig prøver vi at undgå “det-kan-du-ikke-leve-uden” fælderne af ting som virker noget så vigtige inden fødslen og som så kommer til at ligge uden at blive brugt når baby først er ankommet. Der er jo intet der forhindre os i at anskaffe os det senere hvis vi synes det skulle blive nødvendigt. For eksempel har jeg lidt af en “hippie-tilgang” til babyalarmer som jeg har set forældre klynge sig til, mens jeg har tænkt – “vi andre overlevede da fint uden?” og da arvingen kommer til at skulle sove sin middagslurer lige uden for vinduet og vuffen sandsynligvis reagerer før der for alvor kommer lyd i alarmen, har vi aftalt at starte uden. Så må vi se, det kan være vi (jeg) bliver klogere 🙂

I neon og højt hår

19. april, 2016

Gemalen fyldte 30 her i starten af april. Det skulle selvfølgelig fejres på behørig vis så det gjorde vi i sidste weekend. – Ja ja jeg har aldrig påstået at jeg var hurtig til at få ting herind…

Vi valgte at for at gøre lidt ekstra ud af det, og for at festen ikke bare blev “en i mængden” at lave den med 80’er tema. Så den fik hele armen med udklædning, 80’er menu, øl og sodavand på flaske og pynt i 80’er stil – lige fra de gode gamle nipnappere til lp’ere og kasettebånd.

Festen var en succes – hvis jeg selv skal sige det. Gemalen stod selv for al maden der blandt andet indebar 3 liter bearnaise, 21 kg kød, 6 liter is og tre store skåle waldorfsalat.

Vi valgte at klare alt klargøring selv, med lidt hjælp i køkkenet lørdag fra mindstesøsteren. Selvom det var lidt små hårdt at gøre det hele selv. Søndag kom mine forældre og min lillebror og gav et nap med til oprydningen så vi kunne blive færdige og komme hjem og passe sofaen.

Jeg har lavet mange små indkøb til festen på det sidste, blandt andet disse yndige papirsdimser fra ikea som passede noget så fint i farvetemaet.

Køkkenet i alt sit rod – med rigelige mængder drikkevarer under bordet naturligvis.

80’er hitlisten var naturligvis lavet, men det var som om en tablet og et par højtalere faldt uden for temaet – derfor kreerede vi denne fine fine gettoblaster til at gemme teknikken lidt væk.

For kendere.

Diverse ting til oppyntning (+ en banan, man skal jo ikke gå kold)

Et lidt dårligt billede, men sådan går det når man står på en stol i stiletter og tager det – men sådan kom bordene til at se ud – er ret stolt af pacman pynten der tog en krig at skære ud.

80’er stemningen var over det hele.

Lidt mere for kenderne.

Småkager i 80’er tema (pacman og en lidt kedlig rubiccube)

80’er drinks skulle der naturligvis også til, med medfølgnede opskrift i temaet.

Og til sidst et billede af mig og mindstesøsteren, iført overskæg.

 

(Næsten) nyt soveværelse

10. januar, 2016

Vores soveværelse er blevet forsømt noget, på indretningsfronten.

Vi har faktisk aldrig haft sådan et rigtig lækkert indrettet soveværelse, et “tempel til søvn” etc. det har altid været ret funktionelt – der skal være plads til en seng, til vores tøj og evt. fungere som kontor (i 2. værelseslejligheder..)

Men på det sidste synes jeg det gik helt galt for vores soveværelse, det blev til opmagasinering af støvsuger, som jeg ikke gider at løfte op og ned af trappen hver gang der skal gøres rent, vasketøj, strygebræt (som jeg har været for doven til at mosle ind i skabet) og tørrestativ (samme årsag som støvsugeren). Og så trængte der helt generelt til en god oprydning.

Jeg kiggede lidt rundt på pinterest for gode ideer, men da vi ikke har vores tøj i soveværelset, og en himmelseng ikke er en mulighed med vores skråvægge, og at et væld af puder + sengetæppe ikke er realistisk nogen sinde vil blive brugt og for det meste bare ligge og flyde på gulvet, synes jeg det var lidt småt med ideer.

Men det satte da tankevirksomheden igang, og det kan jo nogen gange være det vigtigste. Indtil videre blev det til oprydningen og en lille smule ændringer. Blandt andet kom vasketøjskurven ud på badeværelset, hvor vi til at starte med havde valgt ikke at sætte den, fordi jeg havde andre planer for den krog – der dog ikke er ført ud i livet, pga. mangel på det helt rigtige møbel (og at jeg fandt ud af at vi ikke kan bore noget ind i væggen på badeværelset…) støvsuger, strygebræt og tørrestativ kom i spisestuen, så må de flyttes når den skal være præsentabel. Og det ene skab vi har i soveværelset blev ryddet ud og indholdet sorteret – så nu kan det rent faktisk lukkes (yay!)

Så hentede jeg et lille bord op vi har haft stående i entreen ind til videre, som lige kune give lidt hygge til rummet, med en blomst, lys og lidt nips og vupti – så blev vores soveværelse lige pludselig meget mere hyggeligt. Nu mangler vi så bare et par sengeborde og en ordentlig lampe – men jeg synes bare det er så svært at finde pæne lamper, derfor der ikke er sket andet indtil videre. Lige nu er det bare en fatning med en pære – jeg overvejer faktisk bare lidt at udskifte pæren til en mere kunstfærdig en af slagsen – men det kunne godt være at der skulle en lidt pænere fatning til også…

Lidt stemning til soveværelset

Sengebord indtil videre, det passer ikke så godt til sengen, men det fungerer fint til at holde vækkeuret oppe 😉

Lyset er sådan et af de her elektriske lys, hvor man kan sætte timer på, vi ville ikke få tænkt et levende lys som vi skulle huske at slukke, men det her slukker af sig selv – så vi får lidt hyggestemning når vi går i seng.

Det blev til en helt produktiv dag i går, med blandt andet gavebytning, indløsning af et par gavekort og jeg fik afleveret den ring jeg fik af gemalen i julegave til tilretning, en god portion vasketøj blev vasket og endnu mere blev sorteret og så selvfølgelig soveværelset. En god lang tur i sneen med vuffen blev det også til, jeg bliver aldrig træt af at se den lille hund boltre sig i sneen, hun sænker hovedet og pløjer snuden igennem og dukker op igen med det mest fjogede udtryk i hovedet man kan tænke sig. Nu er sneen desværre væk igen og erstattet med regn. Men det er nu alligevel meget hyggeligt at sidde her i stuen og høre regnen slå ned på de skrå vinduer.

I dag har været mindre produktiv, vaskemaskinen har dog kørt på fuld tryk og jeg kom igennem bunken af strygetøj – så lidt kan jeg dog vinge af. Ellers har den bare stået på afslapning og et par gode film, så jeg er helt ladt op til ugen. Hvilket også kan være nødvendigt gemalen tager nemlig på kursus i Grenå i morgen, så vuffen og jeg er alene hjemme indtil fredag, hvilket betyder at morgenhundeluftningen hænger på mig – klokken kvart i seks om morgenen!! Men ser vi bort fra den lille detalje går det nok, så har jeg jo muligheden for at brede mig i hele sengen.

Minion penalhus

8. juli, 2015

Mindstesøsteren fandt for lang tid siden opskriften på den her lille fætter – og efter lang tid lykkedes det os at få fundet den rigtige farve gul garn (og et køkkenrullerør) så jeg kunne få ham fremstillet.

Da det så var fundet gik det egentlig ret hurtigt med at få den lavet, to aftener og så var han klar og ligger nu og venter på at mindstesøsteren kommer hjem fra ferie på søndag – så han kan blive pakket i kufferten til efterskolen

Opskriften blev som sagt fundet for lang tid siden, og jeg har faktisk ingen idé om hvor den er fra, men jeg endte også med mest at bruge den som inspiration, og hæklede “freestyle” – så her er hvad jeg gjorde:

Med sort garn laves en magisk ring med 6 masker i. Hækl rundt og tag samtidig jævnt ud indtil der er ca 28 masker (eller til omkredsen passer med omkredsen på køkkenrullerøret) Hækel rundt med sort indtil du synes der er nok til “fødder” skift til blå og fortsæt rundt til du er ca. halvvejs oppe, skift så til gul men husk at lave “smæk” foran og bagpå med blå. Når du synes smækken er høj nok laves en runde med blå. Skift til gul og hækel op til “øjenhøjde”.

Klip røret over og lav toppen på samme måde som bunden, bare med gul og slut med to runder sort. Armene laves ved at hækle ca. 10 luftmasker i gult og så fastmasker i alle maskerne tilbage. Med sort laves hænderne ved at lave 5 luftmasker og fastgøre dem i de gule.

Øjet laves ved at laves en magisk ring i hvid, men istedet for at stramme helt til, tilpasses hullet til knappen der udgør midten af øjet. Skift med grå og hækel en fastmaske i hver maske.

Sy toppen og bunden sammen så låget bare lige kan vippes af og sy øje og knap på så det kan bruges som lukning.
Sy munden på og hårtotter med sort garn.

Jeg håber det er til at finde ud af – jeg er ikke ligefrem opskriftudvikler 🙂