Kategoriarkiv: Påske

En afslappet påske

19. april, 2017

Glædelig “bagpåske” (hedder det det?)

Efter en veloverstået påske, tænker jeg at det er på sin plads med et lille recap af hvad vi fik højtiden til at gå med.

Mandag og tirsdag var almindelige arbejdsdage for både gemalen og mig. Onsdag havde gemalen fri, og jeg tog derfor en halv hjemmearbejdsdag / halv fridag. Da dagens sidste sag var færdig og computeren klappet i, vendte vi næsen mod Gl. Estrup til lidt kulturel påskehygge. Vi var der også for et par år siden, så det var ikke så meget en “ny” oplevelse, men det er nu bare meget hyggeligt at gå rundt og kigge/summe/snakke og nyde. Og Gl. Estrup sammenbringer på fineste vis vores fælles interesse for mad/fødevarer (via landbrugsmuseet) min passion for arkitekturhistorien (via herregårdsmuseet) og gemalens fascination af barokke haveanlæg (også via herregårdsmuseet).

Efter Gl. Estrup tog vi en sen frokost i Ebeltoft, med udsigt til Fregatten Jylland og lyden af feriestemte mennesker omkring os. På vej til Ebeltoft kørte vi forbi Friland, og blev hurtige enige om at en tur derud bestemt skal på sommerplanen.

Karoline, parasitten og mig 🙂

Torsdag stod dagen på påskefrokost med nogle venner nordfra, som ved samme lejlighed kunne se hvor vi bor nu. En stille og rolig eftermiddag med helt klassisk frokost og kage. Altså så stille og rolig som en eftermiddag nu kan blive med en livlig knap 1 årig der har fået helt styr på det der med at kravle – hvoraf vi kunne konstatere at vores hjem bestemt ikke er babysikkert… Men hva’ der går trods alt noget tid inden parasitten bliver så mobil – så mon ikke vi når at babysikre inden.

Resten af dagen havde vi en træt hund – vuffen synes små børn er noget af det mest spændende, lige indtil de der farlige hænder begynder at gribe fast i pelsen. Så eftermiddagen gik med at gå over til babyen og skynde sig væk når han begyndte at vise interesse.

Fredag gik totalt i afslapning – benene op og ellers ikke foretage sig alt for meget (tiltrængt!!)

Lødag tog gemalen på arbejde (meeeeget tidligt) heldigvis gør det også at han havde tidligt fri, inden han kom hjem – fik jeg hentet mindstesøsteren ved toget, hun tog lidt af påskeferien nede hos os.  Lørdag gik hovedsageligt også med hjemmehygge – lige med en afstikker ud for at hente et puslebord – vi er så småt begyndt at samle lidt sammen til parasittens ankomst.

Søndag tog gemalen på arbejde igen, mindstesøsteren og jeg kørte forbi og besøgte ham i butikken, så hun også lige kunne se hvor han arbejder. Derefter kørte vi til energimuseet uden for Bjerringbro. Vi havde egentlig snakket om Randers Regnskov, men blev enige om at udsætte det til en dag hvor det ikke var påske og regnvejr, vi gættede på at der nok ville være mange derinde.

Så energimuseet blev det, jeg var der en del gange som barn hvor vi boede i Randers og huskede det som helt fantastisk… Det kan godt være at hvis jeg havde været barn at det stadig var ganske udemærket, men jeg var noget skuffet over at alt virkede ret nedslidt, og trist.. Desuden var der hysterisk koldt i bygningerne og jeg frøs mere eller mindre resten af dagen. Så der tager vi ikke hen igen foreløbig.

Dog skal det siges at bygningen til Tangeværket er utrolig fin og det er fascinerende at stå og se på det store anlæg derinde.

Indvendigt i Tangeværket

Mandag havde gemalen fri igen, og vi startede dagen med en tur til Fussingø uden for Randers, til en lille tur i skoven til vores og ikke mindst vuffens store glæde – der var meget sjappet og mudret og utroligt nok så synes hunden – der hader vand – at mudder åbenbart er fantastisk.

Hen på eftermiddagen kom mine forældre forbi, på vej hjem fra deres ferie. Både for at fejre gemalen der havde fødselsdag i starten af april og for at tage mindstesøsteren med hjem.
Det blev til lidt kaffe, kage og nybagte boller med dem, inden de satte turen videre nordpå.

 

Påsken var en tiltrængt pause – måske især for mig. Jeg er enormt træt for tiden (åbenbart ikke en af de gravide der får enormt meget energi i 2 trimester…) så en pause fra hverdagen og tidlige morgener var tiltrængt. Nu er energien lidt bedre til at passe arbejdet igen.

Jeg håber i alle har haft en god påske derude.

Vuffen var helt nede med det der påskeafslapning

Pip Gok Påskeplim

22. april, 2014

Plimplimmelim – så er påsken ovre, alt for hurtigt hvis man spørger mig – men en trøst er det da at da vi havde fri drønede solen afsted fra en (næsten) skyfri himmel og satte termometeret på himmelflugt (igen næsten) – nu hvor dagen har skulle foregå bag computerskærme og skrivebord, er himlen skyet til og solen kæmper for at komme igennem.

Påsken er blevet brugt i kolonihaven med byggeprojekt for gemalen, svoger og svigerfar, og lugning af hækkanter, opsætning af hegn og ikke mindst “projekt køkkenhave” der, før vi kan få den sået til, skal renses for skvalderkål, brændenælder og mælkebøtter – de kan selvfølgelig godt spises, men vil ærligtalt hellere have gulerødder, ærter og kartofler.

“Projekt Køkkenhave” har stået på i flere dage, først med en kultivator og rive, derefter med skuffejern og rive og planen er til sidst med en greb og håndkraft. Mange mange trillebøre læs er kørt væk – og der mangler stadig nogle stykker. Vi slipper nok aldrig af med skvalderkålen – men vi giver ikke op uden kamp! Som en bonus kan jeg mærke at havearbejdet er godt for min “kontorkrop” – så det kan bare komme an det skvalderkål, kan det!

 

En tur i “planteland” er det også blevet til – tomatplanter, krydderurter, squash og artiskok er indkøbt, diverse frø ligger klar til at blive sået – så vi håber på et godt udbytte. Vi gik igang med drivhuset, men er holdt lidt tilbage af at der står et helt gulv derinde, som lige skal lægges inde i huset, før vi rigtig kan få gjort drivhuset klar – men det hjælper da på det.

 

Lidt påskehygge er det også blevet til – i går hold vi den årlige påskefrokost for vennerne. Vi rykkede dog frokosten til aften og startede sidst på eftermiddagen i kolonihaven med lidt “påskecupcakes” – gulerodskage med flødeostetopping – med lidt gul farve i for at gøre dem påskede – opskrift følger.

 

Selve påskefrokosten var helt klassisk – det store kolde bord. Til at slutte af med fik vi lidt påskeæg med marcipan og nougat dybbet i 70% chokolade – mums! Jeg synes godt nok at det der med at lave konfekt er r**sygt – det smager bare så dælens godt… dum sammensætning – rigtig dum sammensætning.

 

Som man kan se er de ikke sønderligt pæne – men de smagte da meget godt.

Også lige lidt påskestemning til at slutte af på.

 

Jeg håber I er kommet godt ind i den nye uge – den når jo knap at komme igang, før den er slut igen.

Påskeæg

27. marts, 2012

I fredags modtog jeg denne skønne pakke fra Odense marcipan

Fordi jeg er så opfindsom (hmmm) lavede jeg påskeæg ud af noget af det – det er jo snart påske.

Det blev til to typer, den helt (helt) klassiske marcipan og nougat og en med hyldeblomst og frysetørrende hindbær (som skrevet på facebook – min nye store kærlighed)

Marcipan æg, inden i kom i chokolade. Forrest er det nougat – bagerst hyldeblomst
Æg med chokolade og pynt
Marcipan-nougat sammensætningen behøver jeg vist ikke at skrive meget mere om, jeg trillede marcipanen til æg (hvilket ikke er nemt – hvis man spørger mig) lavede en fordybning, kom lidt nougat i, lukkede til og rettede på æggeformen. Tempereringen af chokoladen var ikke helt perfekt – den har fået det rette knæk (hvis jeg selv skal sige det) men overfladen er langt fra blank. Så for at skjule dette fik nougatæggene en ordenlig omgang gulddust for at skjule den.

Guldæg?

Hyldeblomst/hindbæræggene var inspireret af disse som også var i det lille hæfte jeg fik med i pakken. Jeg havde bare ikke noget hvid chokolade, selvom det kunne have været rigtig fint – så de blev også bare dækket med den mørke og så drysset med lidt frysetørrede hindbær på toppen. Jeg valgte at knuse hindbærene lidt, fordi de var meget store i forhold til mine fine små æg. Jeg valgte at lave “halve æg” af denne portion, fordi marcipanen var blevet meget sød med hyldeblomst saften i, så jeg tænkte at det hurtigt kunne blive lidt vammelt med et helt æg. Hinbærene hjælper på dette med deres syrlighed og det hele går nu op i en højere enhed 🙂

Selvom jeg elsker konfekt er jeg meget dårlig til at få det lavet, så det bliver nok ikke til flere påskeæg af resten af marcipanen – men så er der jo heldigvis mange andre anvendelses muligheder!