Kategoriarkiv: puslerier

Babystrik

16. maj, 2017

Arvingen er allerede her et godt stykke tid inden ankomst en forkælet lille en.  Når han kommer ud, vil han kunne vælte sig i store mængder af lækkert hjemmestrikket tøj og tæpper. (Beklager, dette indlæg kommer vist kun til at handle om baby)

Min svigermor har strikket tæppe(r) og har lovet os en god portion vaskeklude. Min mor og moster er gået igang med tøjer, dragter, kørepose og hvad hjertet ellers kan begære, gemalens farmor er vist også igang med noget tøj til ham, min farmor har allerede leveret de første strikkede futter og vaskeklude, og mine to søstre har lovet at lave hhv. barnevognskæde (med nørde-tema, vi skal jo starte påvirkningen tidligt) og små dyr til at hænge over puslebordet.

Og så er der jo så mig selv – for jeg er selvfølgelig også igang. Jeg lagde ud med et tæppe, strikket af garn købt før vi vidste om det var en dreng eller pige – og da jeg ikke “bare” ville strikke et hvidt tæppe blev det grønt.

Tæppet er rundt, strikket fra midten og ud, og strikket i en ret tynd alpaca uld, så det er let, blødt og lækkert. Opskriften kan findes her – jeg strikkede af en noget tyndere garntype og måtte derfor udvide lidt inden jeg synes det var stort nok.

Jeg havde rigtig meget garn i overskud – der gik ikke så frygtelig meget til tæppet. Så af noget af overskuddet hæklede jeg dette sæt:

Romperen bagfra

Buksedragten – eller romperen er hæklet efter denne opskrift. Jeg hæklede den med dobbelt tråd, da jeg var bange for at den ville blive for “slasket” ellers. Huen er hæklet i frihånd, til at matche dragten.

Jeg har stadig 2 nøgler garn + lidt i overskud, så må vi se om jeg får brugt det til noget.  Jeg er lige pt. i gang med en trøje med “sømandsbobler” og har planer om et par suttesnore og så selvfølgelig nogle bamser – nu må vi se hvad det bliver til, men jeg har en fornemmelse af at hvis jeg skal lave noget selv, skal det være inden arvingen melder sin ankomst – derefter bliver det godt at have nogle bedstemødre, oldemødre, mostre og en “bedstemoster” der kan levere noget mere lækkert hjemmestrik.

 

Selvom der stadig er noget tid til forventet ankomst, så forbereder vi så småt. Vi synes egentlig det er meget rart at tage os tid til stille og roligt at finde de rigtige ting, slå den gode handel af og have tiden til det – så vi ikke skal nå det hele i løbet af de sidste par måneder. Det hele står dog bare pakket sammen i et hjørne og venter på at jeg går fra på barsel.

Vi prøver at have en meget “zen-argtig” tilgang til indkøb til baby – prioriteret at noget bliver det helt rigtige (blandt andet barnevognen) hvor andet er knap så vigtigt (f.eks. mærket på puslebord og -pude), noget bliver købt brugt, andet bliver købt fra nyt og nogle ting bliver arvet – blandt andet vuggen der kommer fra gemalens familie, og trip trap stolen der har været min.
Endelig prøver vi at undgå “det-kan-du-ikke-leve-uden” fælderne af ting som virker noget så vigtige inden fødslen og som så kommer til at ligge uden at blive brugt når baby først er ankommet. Der er jo intet der forhindre os i at anskaffe os det senere hvis vi synes det skulle blive nødvendigt. For eksempel har jeg lidt af en “hippie-tilgang” til babyalarmer som jeg har set forældre klynge sig til, mens jeg har tænkt – “vi andre overlevede da fint uden?” og da arvingen kommer til at skulle sove sin middagslurer lige uden for vinduet og vuffen sandsynligvis reagerer før der for alvor kommer lyd i alarmen, har vi aftalt at starte uden. Så må vi se, det kan være vi (jeg) bliver klogere 🙂

Faglig stolthed og madplaner

5. oktober, 2014

I dag fik min faglige stolthed (og ditto selvtillid) et boost da jeg lavede en byvandring i Skagen, med fokus på byens og bygningernes historie.

Det var ret sjovt at prøve – jeg vil rigtig gerne arbejde med formidling af den historiske arkitektur og overvejer blandt andet at starte en blog omkring emnet, men det her er en god start. Jeg synes egentlig turen gik rigtig fint og tilhørene lod også til at finde det spændende, så det var jo bare win.

Jeg fik også på turen slået fast (over for mig selv) hvor meget jeg faktisk ved om Skagen efterhånden, jeg har jo arbejdet med byen i det sidste år og sat mig ret grundigt ind i byens historie og byudvikling, for at forstå hvad det var jeg arbejde med – så ud over at komme mig til gode i det arbejde jeg lavede der, så giver det altså også pote nu hvor jeg kan bruge min viden til at formidle videre. I november skal jeg lave foredrag omkring arkitekturen i Skagen og det bliver altså næste punkt på dagsordenen, så må jeg se om jeg kan finde andre der kan være interesseret i det samme, jeg går i hvert fald i tænkeboks for hvordan jeg kan komme videre med det.

Så kommer vi til “… og madplan”

Vi har længe brugt at lave madplaner, det giver en god ro i hverdagen at der altid er styr på hvad vi skal have at spise om aftenen og vi slipper for at stå klokken halv fire og tænke “hmm bum bum bum, hvad skal vi spise?”, på samme tid er det både tids- og pengebesparende, fordi vi kan tage ud og handle søndag eller mandag og så købe ind til hele ugen – jeg gider ikke handle ind, så derfor er det perfekt for mig at kunne klare det hele på en dag om ugen, og så kun købe det vi har brug for.

Endelig er der jo det super vigtige argument der hedder mindre madspild! Når vi planlægger ugens mad, kan vi bedre planlægge at få brugt det hele af det vi køber. Eksempelvis hvis vi vil have kartoffelmos med pastinak en af dagene, jamen så skal vi senere på ugen for eksempel have bagte rodfrugter. Det er måske enkelt nok at gøre også uden madplan, hvis man tænker over det – men erfaringen siger mig at det bare ikke sker helt så nemt for os, og så er det her et super godt værktøj.

Vi har indtil nu,  brugt en lille bog til at skrive vores madplaner ned i, men nu ville jeg egentlig gerne have den lidt mere synlig, så det altid er nemt lige at have et overblik over hvad planen siger. Når ja, så kan man jo lige så godt gøre det lidt lækkert. Derfor har jeg lavet mig en skarpelon, som kan printes og så kan maden skrives ind i hånden.

Jeg synes den er blevet ret fin – og når man har lavet noget godt, kan man jo lige så godt dele det. Derfor kan I, hvis I er interesserede hente filen herinde lige til at printe ud i A4.

Jeg har hængt den op på en plade, lavet af bagbeklædningen til et IKEA skab og sat fast med to klips fra Tiger, så er det nemt at skifte. Men man kan jo også købe sig et clipboard og sætte det på, som det herdet her eller det her – eller bare hænge den op på køleskabet, hvis det hele ikke behøver at være så fancy.

Plakatfuld

7. august, 2014

Et spændende nyt projekt er sat i søen – Jeg er nemlig begyndt at lave grafisk design og sælge som plakater. Jeg er lige startet op med de første 230 plakater trykt og klar til salg – så nu håber jeg de snart vil pryde væggene rundt om i de smukke hjem.

Gemalen er min meget aktive forretnings partner, der ud over at være støtte, med-udvikler og igangsætter også er min “agent” og i de her dage tager rundt og promoverer plakaterne ved lokale forretninger og gallerier.

Vi har foreløbig 5 serier og hjernen kører på højtryk for at udvikle flere og et par ideer er allerede i støbeskeen, jeg krydser fingre for at nogen synes det er spændende nok til at købe.

Nedenunder er et lille udvalg af plakaterne – hvis du kan lide dem er du velkommen til at kigge ind på facebooksiden og et enkelt like eller to skal jeg da heller ikke sige nej til.

Nyt header design

8. juli, 2014

Jeg har i længere tid overvejet om det ikke var ved at være på tide med et nyt design til min header her på bloggen – uden dog at have en klar idé om hvad der skulle ske… Nu har jeg forsøgt mig – så må vi se om jeg synes om det i det lange løb.

Jeg havde tænkt noget med nogle pastelfarver for det er da bare så fiiiiiiiiint (tilsæt selv meget høj skinger kvindestemme) men efter at have lavet et par stykker med pasteller, kunne jeg godt mærke at det var faktisk ikke rigtig mig.  Jeg er bare ikke en af de pastelfarvede kvinder, mit tøj er ikke pastelfarvet og vores hjem er bestemt ikke pastelfarvet, så det ville egentlig bare være forkert hvis min blog var det.

Så istedet er det blevet meget meget enkelt og elegant – hvilket nok mere er hvad jeg vil beskrive min stil som… Enkel og elegant og ret brovten.

Ved samme lejlighed er der også blevet opdateret inde på facebook så kig derind – og smid da gerne et like nu du er derinde.

Men hvad siger I – holder det?

Min lille dame er ikke helt væk – hun optræder nu kun på facebook nu.

Et pift til min barndoms “legeborde”

30. juni, 2014

For nogle måneder siden fik købte i dyre domme vi ny sofa. En riiiiiigtig flyder – jeg havde godt nok ønsket mig en lille smart en, men med 2 x sofadyr + 1 hund ville sådan en ikke rigtig leve op til vores hverdag… Så en flyder blev det altså, og når det nu skal være – så synes jeg faktisk at vi fandt en rigtig fin en af slagsen.

Nå men nok om sofaen, den skulle egentlig bare med, for at fortælle at med den nye sofa duede det sofabord vi havde ikke rigtig længere – det fyldte for meget, var en forkert stil og trængte i øvrigt også til at blive frisket lidt op. Da jeg på et tidspunkt stod og kiggede på sofaen + bord, kom jeg til at tænke på nogle borde jeg havde i legehuset som barn, 3 teaktræs udtræksborde, som jeg havde set på mine forældres loft for et års tid siden. Jeg ringede til min mor og spurgte om de ikke havde et stort behov for lidt mere plads på loftet – og til mit held så var det lige det de stod og havde (eller også ville hun bare gerne gå af med de 3 små borde).

Bordene var ret slidte, de er trods alt blevet brugt til legeborde i mange år, så de trængte til en opfriskning. Bordpladerne fik en gang spærrende grunder, inden mange lags højglans maling, tonet i 3 forskellige nuancer af blå. Det tog lang tid, da jeg bare havde købt en bøtte hvid maling og så tonede den. Det betød at jeg kun kunne male et bord ad gangen, så med tørre tid og mange lag maling, tog det et par uger at få de tre borde færdige. Men nu er der der, og jeg synes de er blevet super fine.

Det her med at have tre små borde man sætter sammen til et er faktisk ganske smart. Ud over at jeg synes det ser lidt fint ud med de tre niveauer, så giver det også mere fleksibilitet at kunne flytte rundt på bordene som man vil.

En ny uge truer – min er dog startet meget stille ud, jeg har nemlig lagt mig syg (derfor jeg har tid til at blogge på det her tidspunkt) jeg havde det frygtelig dårligt i går, og det fortsatte her til morgen, så det måtte lige blive til en sygedag for mit vedkommende. Weekenden brugte vi på at hjælpe et par venner med at nedrive deres kolonihavehus (vi begynder stille og roligt en invasion af kolonihaveforeningen) jeg dog ikke i går – hvor dagen blev brugt i sengen med viaplay og netflix.