Kategoriarkiv: Uden etiket

Tøffetid

30. maj, 2018

Vi skal være bedre til “tøffetid” til dem der ikke kender konceptet, er det kort og godt tid til bare at tøffe rundt. Uden planer, gæster eller oplevelser. Det er godt for børnene, og jeg er overbevist om at det er fantastisk godt for forældrene!

Men vi skal være bedre til det. Vi har måske haft lidt for travlt med at nyde at gemalen nu pludselig har fri alle weekender og helligdage, så der er pludselig tid til at nå alt det vi gerne ville nå før. Det har resulteret i et ret travlt forår. I forårets 3 måneder har vi:

  • Været på 1 familieweekend i feriehus
  • Været til 1 konfirmation
  • 3 fødselsdage
  • Hold gemalens fødselsdag over 2 omgange
  • Været i Nordjylland 3 gange (to gang kombineret med nogle af de førnævnte fødselsdage)
  • Været på 3 endags udflugter

Det har alt sammen været super hyggeligt – men nu har vi brug for nogle rolige weekender, til bare at tøffe. Måske spise noget kage, se lidt Rasmus Klump eller Popsi på YouTube (arvingens favorit for tiden) eller gå en tur hele familien – bare helt stille og roligt.

Det er hårdt i varmen

16. maj, 2018

Især hvis man spørger arvingen. Sove til middag er han ikke meget for når det er så rygende varmt (det er han vist hverken den første eller sidste baby til at mene) så når han bliver hentet fra vuggestue de her dage er han træt med træt på.

Og så træt at han er helt ulykkelig hvis tingene ikke lige går efter hans hoved. Så de sidste par dage har vi praktiseret “meget sen middagslur” inden spisetid, så han er nogenlunde vågen til at få noget aftensmad – og så i seng derefter.

Det første der sker når vi kommer hjem, er at tage det sidste tøj af ham (som regel bare en bodystocking) og så foregår resten af dagen i ble og bar mave. Det er også sådan han sover for tiden, men når der er så varmt må man jo finde løsninger.

Aften outfittet

I morgen har arvingen  og jeg fri. Vi skal til børnegudstjeneste og have besøg af mormor. Måske vi skal have gang i badebassinet.

Barselsdag

30. april, 2018

Arvingen og jeg holder barselsdag i dag. Vi skal bare hygge og bruge lidt tid sammen. I aften skal jeg nemlig holde foredrag i Ebeltoft så der skal gemalen og arvingen passe (og putte) hinanden.

Lidt praktisk bliver det dog også til i dag. Bilen skal have nye bremseklodser så lige nu er vi en tur på værksted – godt vi har en god mekaniker, vi har efterhånden været her mange gange… Med to biler der kører mange kilometer kommer man vist næsten på fornavn med sin mekaniker (det er vi i hvert fald)

 

Så nu venter vi her, arvingen har fået en madpakke med, så er han beskæftiget

Rugbrød med hamburgerryg er lykken

Konfirmationslørdag

28. april, 2018

Min kusine blev konfirmeret i dag, den sidste i rækken – næste gang vi skal til en konfirmation bliver det nok arvingens.

Det var arvingens første store fest (hvis vi ser bort fra det bryllup vi var med til da han var 10 dage gammel, men der sov han fra det meste) og han klarede det i fin stil.

Vi havde taget lidt mad med hjemmefra, en (kyllinge)leverpostejsmad og nogle banan pandekager hvilket var meget godt, han var noget sulten da vi kom derned, så han nåede lidt at kværne en pandekage og leverpostejsmaden inden vi andre nåede til forretten – tarteletter med høns i asparges, sådan en spiste han da også lige. Under talerne synes han det var synd der slet ikke var nogen der svarede dem der stod og talte,  så han deltog ivrigt i samtalen – inden vi listede ud med ham. Under sangene fulgte han koncentreret med – og under desserten spiste han ivrigt af bær og bananpandekager (og lidt is og pennacotta på ske.)

Der spises leverpostej (fotocredit til min far)

Der var mange mennesker at forholde sig til, og mange mennesker der gerne ville snakke med ham. Jeg havde været lidt spændt på hvordan han ville tage det, men han klarede det i fin stil og sendte mange smil afsted. Det var dog bedst at sidde ved mor eller far, men det må også være okay på sådan en dag.

Det var også lidt fint at se hvordan reaktion fra ham var større da det var mormor, morfar, mostre og onkel der kom over til ham, selvom de ikke ser hinanden hver dag, er han ikke i tvivl om hvem hans familie er.

Nu er han puttet (i sin egen seng) og snorkbobler – så krydser vi fingre for at natten går godt.